Më të fundit

 • Ambientalistët kundër qeseve: Ndalimi duhet të jetë i menjëhershëm

  Qeset plastike janë kthyer në emergjencë kombëtare. Në Shqipëri përdoren mbi 1 milion qese në ditë, duke e renditur vendin tonë të parin në Europë për përdorim të qeseve plastike për frymë.

  Lexo me shume
 • Aktivistët mjedisorë të vendosur të luftojnë në gjykatë kontratën e Kalivaçit

  Organizata në krye të fushatës për një Vjosë pa diga shprehet se do të vazhdojë betejën për mbrojtjen e lumit e fundit të egër në Europë dhe se po peshon mënyrat e kontestimit në gjykatë të kontratës së HEC-it të Kalivaçit.

  Lexo me shume
 • Disa studime të reja sugjerojnë që mbetjet plastike mund të transformohen në energji të përdorshme

  Një studim i ri nga Qendra Inxhinierike e Tokës(EECICCNY), në Shkollën e Inxhinierisë në Kolegjin e New York-ut, sugjeron që mbetjet plastike mund të konvertohen në mënyrë efektive në energji të përdorshme, më tepër sesa të grumbullohen në landfille apo të ndosin oqeanin.

  Lexo me shume

5 Qershor - Dita Botërore e Mjedisit

Dita Botërore e Mjedisit është përzgjedhur nga Ansambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara si ditë ndërkombëtare për mbrojtjen e mjedisit dhe përkujtohet që nga 05 Qershori 1972, kur është mbajtur Konferenca e Parë mbi Mjedisin Human në Stokholm. Një tjetër rezolutë e miratuar nga Ansambleja e Përgjithshme në të njëjtën ditë, coi në krijimin e Programit të Kombeve të Bashkuara për Mjedisin. Qëllimi i kësaj dite është thellimi i ndërgjegjes publike mbi nevojën për ruajtjen e mjedisit dhe fuqizimin e vëmendjes e veprimeve politike në mbrojtje të tij. Dita Botërore e Mjedisit mikpritet cdo vit nga një shtet i ndryshëm.