janar

Temperaturat e janarit thyejnë rekordin, shkak “El Nino”

Agjencia hapësinore amerikane, NASA e ka cilësuar janarin e këtij viti si muajin më të ngrohtë që ka thyer njëherësh edhe rekordin. Temperaturat në muajin janar anë e mbanë globit ishin 1.13 gradë celsius mbi mesataren që kjo periudhe e vitit ka pasur, e ndërsa ishte 1 gradë celsius mbi mesataren e shekullit të 20-të. Ky është muaji i katërt që temperaturat globale janë mbi nivelet e përcaktuara në Konferencën e Klimës në Paris, ku liderët botërorë u angazhuan maksimalisht për të mbajtur situatën klimaterike nën kontroll. Fenomeni “El Nino” është ai që ka shkaktuar rekordin e temperaturave, thatësirave dhe përmbytjeve.