Palasë

Bletërritësit japin alarmin: Në treg shitet mjaltë jashtë standardeve

Nga Harilla Koçi

Ylli Elezi, është bletërritësi më i vjetër në zonën e fshatit Palasë, menjëherë pasi zbret nga Qafa e Llogorasë, për të vazhduar rrugën përgjatë Jonit. Ai e ushtron këtë aktivitet prej gati 30 vjetësh dhe është përqendruar në zonën e bregdetit të Himarës, pak para se të mbërrish në fshatin Palasë. Kosheret e tij, disa dhjetëra, janë vendosur në pjesën e sipërme të rrugës kombëtare dhe nën një strehë druri të punuar me estetikë, Ylli tregton produktin e ëmbël. Për të, aktiviteti i bletërritësit (ai e quan profesion), është mjaft fisnik.

ISHU gjobit me 5 milionë lekë firmën “Gjikuria” për një masakër mjedisore në bregdetin e Palasës

Kompania “Gjikuria” shkakton masakër mjedisore në Bregdetin e Palasës. Kjo është konstatuar sot nga ana e Inspektoriatit Shtetëtor të Ujrave, i cili ka gjobitur me 5 milion lekë kompaninë në fjalë. Sipas njoftimit për shtyp, Inspektoriati Shtetëtor i Ujrave, pas një denoncimi të marrë për dëmet që po i shkaktohen bregut të detit, tek Delta e Përroit të Thatë në Palasë, rrethi Vlorë, ka dërguar menjëherë ekspertët e tij, ku kanë konstatuar nga afër problematikën dhe ndërhyrjet e paligjshme.