Rome

Gjurmuesi i smogut tregon pikat e nxehta të ndotjes

Në Romë, banorët e shqetësuar për cilësinë e ajrit së shpejti mund të kenë mundësinë që të përdorin një gjurmues të smogut që monitoron nivelet e ndotjes në mbarë kryeqytetin italian. Specialistët po testojnë një pajisje që tregon se cilat pjesë të qytetit kanë cilësi të mirë apo jo të ajrit. Gjurmuesi i smogut “MONICA” i mban njerëzit të informuar rreth niveleve të cilësisë së ajrit ndërsa ata udhëtojnë nëpër Romë. Synimi është që njerëzit të dinë se ku është ajri më i pastër. Mjeti mund të vihet në biçikletë apo karrocën e bebeve.

Grumbuj masiv mbetjesh në Romë ndërkohë që festat dhe shiu pengojnë largimin e tyre

Masivë mbetjesh të pambledhura janë grumbulluar në Romë që nga fillimi i Krishtlindjeve, ndërkohë që disa banorë iu kanë vënë zjarrin në shenjë proteste kundër administratës komunale, e cila nuk ka arritur të përmbushë premtimin e saj për të trajtuar mbetjet e qytetit.

Pamje të kazanëve dhe qeseve të tejmbushura, janë shpërndarë në mediat sociale, pasi grumbullimi nga kompania e shërbimit publik u ndërpre për shkak të pushimeve dhe rreshjeve të rënda.