stina e veres

Shqipëria, një vend që i ngjan Karaibeve

“Një diamant që akoma nuk është në shkëlqim, por me shumë bukuri. Është ky imazhi që i përshtatet më shumë Shqipërisë, një tokë që fsheh shumë vende të pashkelura, plazhe të ngjashme me ato të Karaibeve dhe mikëpritje të madhe”. Kështu shkruan prestigjozja italiane Tgcom. Vëmendja e medias përtej Adriatikut është përqendruar më së shumti në zonën jugore të vendit, në plazhet që shtrihen mes Vlorës dhe Sarandës, e më tej në Parkun Kombëtar të Llogarasë. “Plazhet në Shqipëri janë sinonimi i pushime me kosto të ulët. Zonat bregdetare edhe pse të mbipopulluara kryesisht në muajin gusht nuk njihen shumë nga turistët e masave.