Ja se si mund të luftojnë qytetet ndotjen e ajrit që vret miliona njerëz çdo vit

"Shumica e qyteteve do të kishin popullata më të shëndetshme nëse ajri i tyre do të ishte më i pastër". Kur ajri i një qyteti është i pistë, kjo kërcënon shëndetin e banorëve dhe sigurinë ekonomike. Ky problem po përkeqësohet anembanë globit, dhe ekspertët e cilësisë së ajrit thonë se qytetet i detyrohen popullit të tyre të marrin masa. Disa nga zonat urbane më të ndotura, duke përfshirë Los Anxhelos dhe Pekinin, i njohin këto rreziqe dhe kanë ndërmarrë hapa për të pastruar ndotjen. Megjithëse problemet e tyre janë larg zgjidhjes, strategjitë e tyre të shumëfishta mund të shërbejnë si një model për qytetet e tjera.

Vijo leximin

Print

Projekti i karikimit të makinave elektrike në Europë

Për të mbështetur përshtatjen me makinat elektrike, konsumatorët kërkojnë të dinë se sa e thjeshtë është karikimi i tyre, krahasuar me mbushjen me naftë apo benzinë. Tesla ka ndërtuar qindra stacione të karikimit në botë, përfshirë Shtetet e Bashkuara, Australi, Europë dhe Kinë. Prodhues të tjerë si BMW, Ford dhe Volkswagen janë bashkuar për një rrjet europian të quajtur IONITY, për të instaluar 400 stacione të karikimit në Gjermani, Norvegji dhe Austri, deri në 2020-ën.

Vijo leximin

Print

Kafka e gjetur në Kinë mund të rishkruajë historinë e njerëzimit

Një kafkë e gjetur në Kinë mund të rishkruajë të gjithë atë çfarë ne dimë për evoluimin e njerëzimit. Sipas asaj çfarë që disa shkencëtarë kanë ekzaminuar, teoria ekzistuese se si u shpërnda njeriu në botë mund të jetë gabim, shkruan britanikja “Independent”. Shumica e antropologëve beson se specia jonë u krijua në Afrikë rreth 200 mijë vite më parë dhe një grup prej tyre u largua 80 mijë vite më pas për t’u shpërndarë përreth globit. Por kërkimi i ri sugjeron se karakteristika të rëndësishme të njerëzimit janë zhvilluare në Azinë Lindore.

Vijo leximin

Print

Rikthehet gripi i shpendëve në Koren e Jugut, masa të rrepta

Rikthehet gripi i shpendëve në Koren e Jugut, bëhet e ditur se në një fermë patash në jugperëndim të vendit është vërejtur epidemi e gripit të shpendëve. Autoritetet Koreano Jugore deklaruan se kanë marrë masa të rrepta duke ndaluar lëvizjen e shpendëve per 48 orë. Masa e vendosur për të luftuar kundër epidemisë së virusit përfshin edhe automjetetet e fermave të shpendëve dhe punonjësit e tyre. Koreja e Jugut ka marrë masa mbrojtëse në të gjitha fermat e shpendëve dhe objektet relevante në vend. Siç thuhet, rreth 12 mijë e 300 pata janë asgjësuar në fermë pas evidentimit të virusit të tipit H5N6.

Vijo leximin

Print

Trump pezullon vendimin për importin e pjesëve të elefantëvë

Vendimi shfuqizon një politikë të epokës së Obamës që synon mbrojtjen e elefantëve të rrezikuar. Administrata Trump do t'i lejojë përsëri gjahtarëve të sjellin krerët e elefantëve të vrarë në dy vende afrikane përsëri në Shtetet e Bashkuara, duke përmbysur një masë ndaluese të kohës së Obamës për importet dhe duke vazhduar përpjekjet e administratës për të nxitur gjuetinë. Shërbimi për Peshqit dhe Kafshët e Egra të SHBA-së konfirmoi vendimin të mërkurën në një deklaratë për BuzzFeed News, një ditë pas njoftimit të anulimit në një forum në Afrikë.

Vijo leximin

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network