SpaceX me mjete të ricikluara për udhëtimet në hapësirë

Kompania SpaceX ka hedhur në hapësirë mjetin e saj të parë fluturues të ricikluar. Anija pa ekuipazh, Falcon 9, po udhëton drejt Stacionit Ndërkombëtar Hapësinor për të dërguar një kapsulë të mbushur me pajisje për eksperimente, ndër to edhe insekte dhe minj të gjallë, një panel të ri diellor, si dhe sensor për të diktuar yje me neutron. Nisja e anijes u shty për dy ditë si rezultat i stuhive në zone. Pas nisjes së saj, sistemi lëshues i raketës u kthye në tokë dhe realizoi një zbritje të suksesshme vertikale, duke bërë të mundur që të përdoret përsëri në të ardhmen.

Kompania SpaceX ka arritur të ripërdorë sistemin lëshues dhe kapsulën dërgimit të pajisjeve, gjë që po i lejon kompanisë të ulë koston e lëshimeve hapësinore.

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network