Space X shijon suksesin e lëshimit të satelitëve

Kompania amerikane Space X ka dërguar me sukses 10 satelitë për kompaninë e komunikimit Iridium në orbitë duke përdorur raketat Falcon 9. Ashtu siç ishte programuar, satelitët u lëshuar nga Vandenberg Air Force Base në Kaliforni. Siç ishte planifikuar, ajo u kthye në një mjet lundrues në Oqeanin Paqësor. Space X ka rikthyer me sukses disa raketa si në tokë dhe në ujë, si pjesë e përpjekjes së saj për të ulur koston e fluturimeve hapësinore dhe ripërdorimin e përbërësve shumë milionë dollarëshenë vend të hedhjes së tyre në oqean pas nisjes.

Në total Space X, e cila drejtohet nga miliarderi Elon Musk, do të lëshojë një seri prej 75 satelitësh për konstelacionin e satelitëve të Iridum, Iridium Next by 2018.

Projekti 3 miliardë dollarë është një përpjekje për të përmirësuar rrjetin komunikues botëror të Iridium.

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network
Feed not found.