Privatizohet lumi Erzen, “99 vjet kontratë qiraje” për ta kthyer në nyje inertesh

Prej disa kohësh, në fshatin Mullet, lagja e “Bejlereve”, shtrati i Lumit ERZEN vazhdon të mbushet me inerte nga punonjësit e Firmes “XXX”, duke ndryshuar shtratin e lumit në mënyrë të atillë që të mos jetë më i përdorshëm nga asnjë njeri që mund të dojë të ushtrojë peshkimin apo larjen në lumë. Në këtë mënyrë është tjetërsuar duke u përkeqësuar situata e lumit, nga atraktive për plazh apo peshkim, në një objekt të keq për mjedisin dhe shëndetin e njerëzve në tërësi.

Vijo leximin

Print

Lumi Osum në Berat tërësisht i ndotur, Bashkia asnjë reagim

Ndotja në lumin Osum arrin në nivele maksimale. Pamjet që sot serviren në Berat janë të trishta, pasi lumi është kthyer në kanal për ujrat e zeza dhe për derdhjen e mbeturinave, nga një biznes i cili merret me përpunimin e lekurave. Dita e hënë e ka gjetur krejtësisht të ndotur lumin Osum në qytetin e Beratit, i cili tashmë mund të quhet lumi ku rrjedhin vetëm ndotje, ujrat e zeza dhe mbi sipërfaqe qëndrojnë plehrat. Aktiviteti i një fabrike përpunimi lëkurash, që ndodhet në dalje të qytetit, duket se është shkaku kryesor i kësaj ndotje tepër të lartë, para të cilës instancat vendore nuk reagojnë, me arsyetimin se është pajisur me leje mjedisore.

Vijo leximin

Print

Procesi gjyqësor për derdhjen e karburantit në bregdetin e Durrësit nis me dështim

Seanca e parë gjyqësore ndaj dy drejtuesve të tragetit “Bridge”, që akuzohen për derdhje të karburanteve në akuariumin e Portit të Durrësit në 28 dhjetor 2015, dështoi sot për shkak se gjykata nuk ka mundur të njoftojë të akuzuarit, dy shtetas grekë që ndodhen në Athinë. Kapiteni Efthymios Sokos, 60 vjeç dhe kryemekaniku Charalampos Chiotelis, 65 vjeç, që të dy banues në Athinë të Greqisë akuzohen nga prokuroria për ndotje të detit dhe rrezikojnë nga 1 deri në pesë vjet burg, pasi anija që ata drejtonin rrodhi një sasi të madhe, por të papërcaktuar karburanti në akuariumin e portit duke ndotur atë.

Vijo leximin

Print

Kodra e Priftit me rrjet të ri të ujit të pijshëm

Zona e Kodrës së Priftit në Tiranë do të ketë një rrjet të ri ujësjellësi, falë investimeve kapitale të bashkisë së kryeqytetit për një rrjet efektiv të ujit të pijshëm në një zonë me popullsi të dendur, por që nuk është investuar prej vitesh. Rrjeti i ri i ujësjellësit në rrugën “Dalip Topi” do të rrisë jo vetëm kapacitetet e furnizimit me ujë të pijshëm, por edhe cilësinë e shërbimit ndaj qytetarëve. Ndërkaq, falë edhe bashkëpunimit me qytetarët, mjetet e rënda të bashkisë si dhe specialistët e UKT ndërhynë menjëherë për zgjidhjen e një avarie në rrugën “Serafin Fanku”.

Print

Bovilla do të zgjerohet; rritet me 13 herë furnizimi me ujë

Ujësjellësi i Tiranës do të zgjerojë impiantin e Bovillës falë një kredie dhënë nga Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim në vlerën 30 milionë euro. 15 milionë euro do të përdoren pikërisht për rritjen e kapacitetit të përpunimit të ujit që vjen nga Liqeni i i Bovillës, pasi aktualisht filtrohet vetëm gjysma. “Bovilla është parashikuar që në të ardhmen të arrijë deri në 3600 litra ujë në sekondë. Ne në këtë fazë do të shkojmë nga 1800 litra ujë për sekondë, në 2400 litra ujë për sekondë, duke e shtuar me 600 litra ujë për sekondë.

Vijo leximin

Print