Më të fundit

 • Projekti i karikimit të makinave elektrike në Europë

  Për të mbështetur përshtatjen me makinat elektrike, konsumatorët kërkojnë të dinë se sa e thjeshtë është karikimi i tyre, krahasuar me mbushjen me naftë apo benzinë. Tesla ka ndërtuar qindra stacione të karikimit në botë, përfshirë Shtetet e Bashkuara, Australi, Europë dhe Kinë. Prodhues të tjerë si BMW, Ford dhe Volkswagen janë bashkuar për një rrjet europian të quajtur IONITY, për të instaluar 400 stacione të karikimit në Gjermani, Norvegji dhe Austri, deri në 2020-ën.

  Lexo me shume
 • Rama: “Krimi mjedisor” i kalon policisë së shtetit

  Shqipëria turistike e vitit të ardhshëm duhet të gjejë vendin më të lehtësuar nga barra e plehrave, u shpreh kryeministri Edi Rama në nisjen e aksionit “Pastrojmë Shqipërinë që duam”. E rëndësishme për kreun e qeverisë është edukimi mjedisor, duke përmendur edhe penalizim dhe ndërgjegjësim për ndotësit. “Do të kthehet në operacion 6 mujor e do të përfundojë më 24 maj 2018, çdo ditë ne do të jemi të angazhuar në territor me të gjitha forcat, duke përdorur të gjitha rrugët e komunikimit, duke vënë në dispozicion të këtij operacioni të gjitha mjetet e mundshme në çdo nivel, në mënyrë që Shqipëria turistike e sezonit të ardhshëm të jetë shumë më e lehtësuar nga barra e këtyre plehrave në të gjithë trupin e vet.

  Lexo me shume
 • Elbasan, Sejdini: Ndotja brenda niveleve të lejuara, tregon studimi

  Këshilli Bashkiak Elbasan ka diskutuar sot në lidhje me ndotjen dhe që është paraparë të futet në paketën fiskale 2018. Ndërkohë një muaj më parë Këshilli Bashkiak shpalli emergjencën mjedisore. Që në fillim kryetari i Bashkisë Qazim Sejdini u shpreh se të dhënat e grumbulluara nga matjet tregojnë se ndotja në Elbasan është brenda parametrave të Bashkimit Europian. “Sa kemi përfunduar një projekt, të cilët ndër vite anëtarët e Këshillit Bashkiak e kanë kërkuar dhe ka të bëjë me matjen e ndotjes së mjedisit në bashkinë e Elbasanit.

  Lexo me shume

“Pastrojmë Shqipërinë që duam”, Klosi: 6 muaj aksion, nga përdorimi i qeseve deri te pikat e skrapit e guroret

Më 24 nëntor do të startojë aksioni “Të pastrojmë Shqipërinë që duam”, i cili do të vazhdojë për 6 muaj. Ministri i Mjedisit Blendi Klosi, gjatë prezantimit të platformës deklaroi se nëpërmjet aksionit do pastrohet Shqipëria nga të gjithë ndotësit, duke përfshirë, guroret, pikat e grumbullimit të skrapit, mbetjeve, përdorimit të qeseve etj. “Në datën 24 nëntor nis aksioni që do të vazhdojë për 6 muaj, për të pastruar Shqipërinë, për të ndryshuar mentalitetin. Do të pastrojmë vendit nga të gjithë ndotësit. Kemi një strategji në disa drejtime.

Vijo leximin

Parqet e mbrojtura kërkojnë menaxhim të qëndrueshëm

Me datë 17 nëntor 2017, në fshatin Rec u zhvillua një trajnim me temë: “Parqet e Mbrojtura kërkojnë menaxhim të qëndrueshëm”. Trajnimi u udhëhoq nga Rexhep Metaj dhe Ing. Petrit Imeraj, kryetar i shoqatës Aleanca Alpeve Shqiptare, me qëllim hartimin e një plani menaxhimi për parqet natyrore të Shkrelit dhe Nikaj-Merturit për zbatimin e rreptë të ligjit dhe promovimin e qeverisjes së mire dhe për të aktivizuar komunitetin në procesin e zhvillimit të qëndrueshëm, qeverisjes së mirë, zbatimit të ligjit në Parqet Natyrore Rajonale "Shkrel" dhe "Nikaj-Mertur".

Vijo leximin

Identifikimi i ndikimeve negative në zonat e mbrojtura dhe problematikat e menaxhimit të burimeve natyrore të tyre

Shoqata për zhvillim mjedisor e social “ILIRIA” si pjesë e rrjetit “Për Mbrotjen e Natyrës” në Shqipëri po vazhdon turin e bashkë bisedimeve me grupet e interest në territoret që përfshijnë dy zona të mbrojtura: “Parku Kombëtar Dajt” dhe Peisazhi I Mbrojtur “Mali me Gropa-Bizë-Martanesh”.Deri tani janë realizuar tre takime në Zall-Bastar, Linzë dhe Shëngjergj me ndërmjetësinë e administratës së njësisë Vendore, në bashkëpunim me AdZM-Tiranë shoqatat lokale të përdorimit të pyjeve si dhe banorë e përfaqësues biznesesh.

Vijo leximin