Më të fundit

 • Italia shpëton tre arinj shqiptarë, i strehon në parkun e Romës

  Gianni, Sam dhe Mary u shpëtuan dhe tashmë ndodhen në shtëpinë e re të tyre, Bioparco, në Romë të Italisë. Bëhet fjalë për tre arinj të murrmë, të cilët nëse do të rrinin në Shqipëri, do të kishin një jetë gjithë keqtrajtime dhe shfrytëzime. Është kjo ajo që thonë mediat italiane, lidhur me shpëtimin e tre arinjve shqiptarë, ku për shpëtimin e tyre u përfshinë tre shoqata për mbrojtjen e kafshëve, parku i Romës, ministria e Turizmit në Itali dhe ajo e Mjedisit në Shqipëri.

  Lexo me shume
 • Paketimet kushtojnë. Mbeturinat kanë vlere. Kaq të pasur jemi sa të hedhim paratë “ në erë”?!

  Ambjenti, natyra jonë e mrekullueshme që trasheguam nga të parët , është pasuria e vetme e garantuar e popullit ndaj duhet të jete edhe cështja kryesore për diskutim në të gjitha kohrat dhe pa ndërprerje.

  Lexo me shume
 • Kimikatet që dikur dëmtonin shtresën e ozonit janë rikthyer përsëri - dhe shkencëtarët nuk e dinë se nga vijnë

   

  Një nga arritjet më të mëdha të njerëzimit kur bëhet fjalë për menaxhimin e mjedisit tonë ka qenë zhdukja e klorfluorokarboneve, ose CFCs - kimikatet që po shkaktonin një vrimë në shtresën e ozonit. (hollojnë shtresën e ozonit)

  Lexo me shume

Bashkia Tiranë: Ulet numri i qenve endacakë pas sterilizimit

Prej dy vitesh Bashkia e Tiranës ka nisur një projekt për sterilizimin e qenve endacakë. Pasi i kapin në rrugë, ata i sterilizojnë, i vaksinojnë dhe më pas vendosin një kod e i lëshojnë sërish në rrugë. Në fillim të projektit u përllogarit se endeshin rrugëve të qytetit 10 mijë qenë endacakë. “Nga shkurti i 2016 kemi kapur dhe lëshuar në habitat 4500. Qëllimi kryesor është ndalimi i shumimit të tyre dhe ka rezultuar që kemi ulur me 50 për qind numrin e qenve në rrugët e Tiranës”, thotë Hermiona Hajdini, përgjegjëse e sektorit veterinar në Bashkinë e Tiranës.

Vijo leximin

Zonat pedonale që do t’i shtohen kryeqytetit

Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, rikonfirmoi edhe njëherë se pas Sheshit “Skënderbej”, edhe Sheshi “Nënë Tereza” do të shndërrohet tërësisht në pedonale për qytetarët. “Ne jemi produkte të vendimeve që marrim, po të marrim vendime të drejta, të guximshme pavarësisht histerisë që shpërthen ndonjëherë nga ca minoranca të zhurmshme ne mund t’ia dalim që të kemi një qytet më të mirë siç është rasti i hapësirave pedonale permanente siç është sheshi “Skënderbej”, Pazari i Ri edhe disa zona të tjera më të vogla.

Vijo leximin

Bashkohet Ministria e Mjedisit dhe e Turizmit, përplasen ekspertët

Ka disa ditë që Kryeministri Edi Rama ka prezantuar qeverinë e re, e cila ka pësuar disa ndryshime nga qeveria e mëparshme. Këtë herë ka pasur bashkime dhe ndarje të ministrive, duke krijuar dhe një debat publik. Një prej ndryshimeve që nuk është pritur mirë nga shumë analistë, ekspertë dhe qytetarë është bashkimi i turizmit dhe mjedisit. Por ka pasur dhe shumë mendime pro këtij bashkimi. Shumë mendojnë se zhvillimi i njërit sektor është dëmtimi i tjetrit, por shumë të tjerë e quajnë si zgjidhjen më të mirë që është bërë.

Vijo leximin