Më të fundit

 • Vezët e prekura nga lënda toksike, alarmohet Evropa

  Rreth një milion vezë të destinuara për në Gjermani janë kthyer nga kufiri me Holandën këtë javë. Vezët janë kthyer pasi u zbulua se përmbajnë nivele të larta të një insekticidi toksik të ndaluar nga përdorimi në prodhimin e ushqimit për konsum njerëzor, raporton gazeta britanike The Guardian në numrin e sotëm. Miliona vezë janë tërhequr edhe nga dyqanet dhe magazinat në Gjermani, Holandë dhe Belgjikë. Gjithashtu janë mbyllur përkohësisht edhe rreth 180 ferma në Holandë dhe është nisur një hetim penal pasi autoritetet kërkojnë të zbulojnë shkallën e problemit.

  Lexo me shume
 • 'Mbetjet', Mjedisi përgënjeshtron Mziun: Nuk ka aplikim për leje

  Ndërkohë që qytetarët e Kamzës presin prej 3 ditësh një zgjidhje të problemit të mbetjeve në lumin e Tërkuzës, burime nga Ministria e Mjedisit konfirmojnë se nuk ka asnjë aplikim për leje mjedisore, pavarësisht pretendimit të kryetarit të bashkisë së Kamzës, Xhelal Mziu. Sipas ministrisë edhe aprovimi për venddepozitimin jepet në bazë të një studimi dhe jo vetëm përmes një kërkese. Nga ana tjetër, Kryebashkiaku i Kamzës është shprehur se bashkia dhe këshilli bashkiak kanë miratuar krijimin e një pike tjetër të mbledhjes së mbetjeve në Valias, por Agjencia Rajonale e Mjedisit Tiranë i refuzon lejen e mjedisit Bashkisë Kamëz, duke sjellë për pasojë këtë situatë.

  Lexo me shume
 • Festohet "Dita e Gjalicës" në Vojvodë

  Ditën e djeshme, më 3 gusht në kuadër të projektit "Promovimi dhe adresimi i përdorimit të qëndrueshëm të burimeve dhe vlerave natyrore në ZM", pjesë e programit SENiOR-II, i cili zbatohet nga Qendra Rajonale e Mjedisit (REC) Shqipëri me mbështetjen financiare të Qeverisë Suedeze, shoqata " Mbrojtja e Mjedisit dhe Zhvillimi i Turizmit" ka organizuar aktivitete të ndryshme sportive dhe kulturore për "Ditën e Gjalicës" në Vojvodë, pjesë e Parkut Natyror Korab-Koritnik, në të cilat morën pjesë punonjës të AdZM Kukës, Forumi Rinor për Zhvillim (QPR), komuniteti i zonës, etj.

  Lexo me shume

Tryezë e rrumbullakët mbi aktivizimin qytetar për qeverisjen e mirë në Bashkinë e Selenicës

Qendra e Informacionit Aarhus Vlorë, në kuadër të projektit: “Aktivizimi qytetar për qeverisjen e mirë në Bashkinë e Selenicës”, projekti i mbështetur nga IDM, organizoi dje, më datë 27 korrik, në Sallën e Mbledhjeve të Këshillit në Selenicë, një tryezë të rrumbullakët, me përfaqësues të Bashkisë Selenicë dhe të Institucioneve të tjera publike të Bashkisë Selenicë. Qëllimi i kësaj tryeze të rrumbullakët ishte diskutimi i gjetjeve të sondazhit të realizuar në Bashkinë Selenicë me banorët e të gjitha Njësive Administrative në lidhje me perceptimin e qytetarëve për ofrimin e shërbimeve publike, nivelin e korrupsionit, barazisë gjinore, mirë-qeverisjen dhe transparencën e pushtetit vendor.

Vijo leximin

Themelohet klubi “Taraboshi, Shkodër”

Qytetarë shkodranë, kryesisht të rinj e të reja, dashamirës së ecjes në mal dhe të apasionuar pas natyrës u mbodhën në fermë ekosociale ne fshatin Oblikë në Shkodër, më datë 22 korrik 2017. Takimi kishte për qëllim themelimin e klubit shumësportesh Taraboshi Shkodër. E ftuar nderi në këtë aktivitet ishte Uta Ibrahimi, femra e parë shqiptare që sfidoi Everestin majën më të lartë të botës, Everestin. Ajo ndau mes miqsh, dashamirës të natyrës dhe sportit të alpinizmit, gjithë eksperiencën e saj, sfidat me të cilat u përball deri në realizimin e ëndrrës së saj, majës së Everestit.

Vijo leximin

Si të organizojmë një festë verore pa mbetje?

Argëtimi në natyrë mund t'i bëjë festat e verës të mezipritura. Por festat nuk janë “mikeshat” më të mira të gjurmëve tona të karbonit. Kur vjen fundi, vëmë re një sasi të madhe mbetjesh që duhen pastruar. Por mbetjet, dhe ndjesia e fajit që pasion, rezulton të jenë fakultative. Një festë pa mbetje ju bën të ndiheni më mirë, të kurseni më shumë dhe është më e lehtë sesa duket. Njihuni me 6 mënyrat për të organizuar një festë për tu mbajtur mend!

Vijo leximin