Të tjera


Favorizuan prerjen e pyjeve, Gjykata e Korçës lë në burg 5 efektivë të policisë (Emrat)

Gjykata e Korcës ka lënë në burg 5 të arrestuarit e komisariatit të Maliqit.

LEXO ME SHUME >


Tryeza virtuale diskutimi | Ekonomina e Gjelbër dhe qeverisja vendorem, Qendra EDEN

Me datë 4 dhjetor 2020, Qendra EDEN organizoi tryezën virtuale të diskutimit – “Kalimi në një Ekonomi të Gjelbër përmes një qeverisje të përgjegjshme vendore”. Kjo tryezë bëri bashkë aktorë të ndryshëm të përfshirë në advokimin e politikave të gjelbërta dhe mbrotjen e mjedisit, si: përfaqësues të OSHC-ve mjedisore, vendimmarrës të pushtetit vendor dhe qëndror, ekspertë të mjedisit, kërkues shkencorë, studentë dhe aktivistë të rinj të mjedisit.

LEXO ME SHUME >


Aplikimi i Agro-mining në tokat të pasura me nikel - alternative ekonomike e Bujqësisë në zonat rurale të mineralizuara,

Tokat e mineralizuara ‘serpentine), natyrisht të pasura me Nikel në Juglindje të vendit zëne 27% te sipërfaqes. Tokat bujqësore serpentine karakterizohen nga pjellori e produktivitet i ulet e janë të pasura me metale toksike per bujqesine e kultivuar. Në këto kushte këto zona rurale jane të varfera dhe pa mundesi  punësimi e ekonomike. 

LEXO ME SHUME >


Meta: Pasuritë natyrore po keqshfrytëzohen nga koncensionarët, reflektoni dhe bëni një plan

Në ditën Ndërkombëtare të Turizmit në një mesazh të publikuar në faqen e tij në Facebook, që e shoqëron me një video ku kërkon mbrojtjen e Vjosës, Presidenti Ilir Meta shprehet se duhet të kemi një plan konkret për pasuritë natyrore kombëtare, pasi sipas tij po keqshfrytëzohen nga koncensionarë.

LEXO ME SHUME >


Trende të reja konsumatore, ndjeshmëria rreth çështjeve mjedisore dhe ekonomia qarkulluese!

Rritja e vetëdijes rreth emergjencës mjedisore dhe burimeve të limitura është një ndër shtysat kryesore të trendeve konsumatore dhe bizneseve, globalisht. Lideret e sotëm të qëndrueshmërisë në biznes po ndërtojnë modele të reja sipas parimeve të ekonomisë qarkulluese, që synojnë të ofrojnë produkte dhe shërbime përmes eleminimit te mbetjeve që në fazën e dizenjimit të produktit a shërbimit, riciklimit, zgjatjes të jetës të produkteve, pronësisë së përbashkët dhe rigjenerimit të sistemeve natyrore.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.