Të tjera


Gjykata “fik” HEC-in dhe ndez shpresat e banorëve të Zall Gjoçajt

“Alo! Hasan more, fitore! E fituam, fitore, fitore, shumë fitore e papame”, – i thotë në njërën anë të telefonit Adem Xhokola, banor i Matit gjithë eufori Hasan Pashës, një tjetër banor i asaj zone, duke iu referuar vendimit të marrë  nga Gjykata e Apelit për të mbajtur në fuqi vendimin e Gjykatës së Shkallës së Parë, e cila i hoqi në janar të këtij viti licencën hidrocentralit “Zajs”.

LEXO ME SHUME >


“Në Valbonë fiken turbinat”, përmbarimi pezullon punën e hidrocentraleve

 Kompania “Dragobia Energy” ka pezulluar të gjithë veprimtarinë e saj në prodhimin  e energjisë përmes shfrytëzimit të lumit Valbonë në Tropojë. Pezullimi vjen muaj pas vendimit të Gjykatës së Lartë, ku në 21 korrik u urdhërua pezullimi i dy kontratave koncensionare deri në një vendim përfundimtar.

LEXO ME SHUME >


Moratoriumi nuk e ndal masakrën e motorsharrave në pyjet shqiptare

Procedimet e pakta penale dhe mungesa e akteve nënligjore nuk e ka ndaluar shpyllëzimin në qarkun e Dibrës, ku ekspertët paralajmërojnë se masakra ndaj pyjeve nuk do të ndalojë pa diversifikimin e burimeve energjetike. 

LEXO ME SHUME >


TRAJNIM DY DITOR PËR VLERAT NDËRKUFITARE NATYRORE

Trajnim dy ditor mbi rëndësinë e vlerave natyrore të zonës ndërkufitare “Biodiversiteti- Vlerat dhe kërcënimet e tij në rajonin ndërkufitar" u zhvillua në Shqipëri në Has në datat 28-29 tetor 2021. Trajnimi për ngritjen e kapaciteteve u fokusua në vlerat aktuale të biodiversitetit dhe rëndësinë e mbrojtjes së burimeve natyrore të zonës ndërkufitare

LEXO ME SHUME >


Shqipëri: “1008 diga të larta nuk na shpëtojnë nga kriza energjitike”

Shqipëria ka numrin më të lartë të digave të mëdha në Evropën lindore. Referuar të dhënave të publikuara nga International Comission on Large Dams (ICOLD), 2019, 15 shtete të Evropës lindore, të gjitha së bashku kanë një total prej 923 digash, ndërsa Shqipëria, e vetme, qëndron në krye me shifra disa herë më të larta, 1008 diga.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.