Të tjera


HEC-et në Valbonë nuk ndalen, vijon injorimi i urdhrit të Gjykatës së Lartë

Përfaqësues të organizatës mjedisore WWF Adria, përmes një deklarate për media, bëjnë të ditur se kanë kryer verifikime në Luginën e Valbonës, ku rezulton se vendimi i Gjykatës së Lartë, marrë në muajin korrik për pezullim të punimeve për “HEC Çeremi” dhe “HEC Dragobia” nuk po zbatohet.

LEXO ME SHUME >


Lufta për të ruajtur pyllin e Rrajcës në Parkun Shebenik – Jabllanicë nga prerja e paligjshme e pyjeve

 Personat problematikë që i “sulen” malit në zonën e Bardhaj, në Rrajcë, pjesë e Parkut Kombëtar të Shebenik – Jabllanicës duket se kanë marrë një lloj pauze nga prerja e pyjeve, çka i ka mundësuar grupit të punës në Administratën e Zonave të Mbrojtura (AdZM) në Elbasan të kenë një lloj frymëmarrjeje.

LEXO ME SHUME >


Zjarr në landfillin e mbetjeve në fshatrat e Patosit, Fier

Tre  fshatrat Zharrës, Sheqishte dhe Marinëz, në Patos, që ndodhen shumë pranë fushës së mbetjeve, gjatë gjithë natës së 22 shtatorit, janë mbuluar nga tymi që çlirohej nga djegia e plehrave, duke shqetësuar banorët.

LEXO ME SHUME >


Liqeni i Fierzës vuan pasojat e keqmenaxhimit të mbetjeve brenda dhe jashtë kufirit

Në orët e para të mëngjesit, afër vendgrumbullimit të mbetjeve urbane në zonën e Mamëzit, Kukës një burrë hyn përmes hyrjes së hapur, teksa mbetjet janë të përhapura kudo. Vendgrumbullimi, i pozicionuar disa metra larg liqenit të Fierzës, është i rrethuar vetëm në anën e rrugës me një mur betoni, ndërsa pjesa tjetër e saj është e hapur, çka mundëson rënien e lirë të plastikës e mbetjeve të tjera po drejtpërdrejt në liqen.

LEXO ME SHUME >


Hetim për ndotjen në Elbasan/ Reagimi pas ankesave për tymin që shpërndahet natën nga metalurgjia

Prokuroria e Elbasanit nis hetimin kryesisht për ndotjen në qytetin e Elbasanit.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.