Të tjera


Ekspertët nuk kryejnë detyrën, “Plepat e Brukës” zvarritet në sallat e Gjykatës

Mungesa e aktit të ekspertimit, e caktuar si detyrë nga Gjykata Administrative për ekspertët e çështjes së Plepave të Brukës, e shtyn përsëri afatin e marrjes së një vendimi mbi fatin e pyllit të Laknasit. 

LEXO ME SHUME >


Ndotja e mjedisit në Elbasan, prokuroria nis hetimet edhe për institucionet shtetërore

Prokuroria e Elbasanit ka nisur hetimet për ndotjen e mjedisit në këtë qytet.

LEXO ME SHUME >


Puset që rrezikojnë jetë/ Gropat me hidrokarbure, rrezik për njerëzit, mjedisin dhe zjarret

Mbetjet hidrokarbure që grumbullohen në gropat e serës pranë puseve të naftës janë ndotësi kryesor i ajrit, por edhe rrezik i përhershëm për rënien e zjarreve.

LEXO ME SHUME >


Nga një qershori i 2022, ndalohet përdorimi i qeseve plastike

Nga 1 qershori i vitit të ardhshëm do të ndalohet prodhimi, shitja dhe futja e qeseve plastike për përdorim individual. Kjo u bë e ditur në seancën plenare të Kuvendit, ku u theksua se do ketë gjoba dhe zero tolerancë ndaj atyre që do e kundërshtojnë vendimin.

LEXO ME SHUME >


Zjarr masiv në fshatin Budinë të Elbasanit, dyshohet zjarrvënie e qëllimshme

Një vatër zjarri po rrezikon fshatin Budinë në Elbasan.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.