Të tjera


Zjarret djegin pyje dhe ullishte në Lushnje,

Vatra e zjarrit nisi nga fshati Gjyshaj në Ballagat, Lushnje.

LEXO ME SHUME >


Sarandë/Ndërtuan pa leje në zonën e mbrojtur të quajtur “Kurora e qytetit”, vihen në pranga 4 shtetas

Shpallet në kërkim dhe një 49-vjeçar, i cili i kishte kontraktuar për të kryer punimet.

LEXO ME SHUME >


Mbetjet e ish-Metalurgjikut, vijon kontaminimi i nëntokës dhe ujërave

Mbetjet e të ashtuquajturit “Çlirimi i dytë i Shqipërisë”, Kombinatit Metalurgjik në Elbasan, vijojnë edhe sot që janë rrënoja, të ndotin dhe kontaminojnë tokën dhe bimët.

LEXO ME SHUME >


Banorët: Prisnim të zhvilloheshim si fshat turistik, por duan të na lënë pa ujë

Guri i Bardhë është pjesë e projektit “100 fshatrat”, të përzgjedhura nga qeveria shqiptare për t’u mbështetur financiarisht për zhvillimin e turizmit. Pavarësisht këtij fakti dhe vendndodhjes vetëm tre kilometra nga Rruga e Arbërit, ky fshat vuan nga mungesa e investimeve në infrastrukturë, turizëm dhe bujqësi. Investimi i vetëm i planifikuar deri më sot, kanë qenë HEC-et që janë kundërshtuar forcërisht nga banorët e zonës.

LEXO ME SHUME >


Tubat e ujësjellësit rrezikojnë kanionin dhe burimin e Sinecit

I cilësuar si “syri i kaltër” i Beratit, burimi dhe kanioni i Sinecit është zonë e mbrojtur me vendim të Këshillit të Ministrave të vitit 2002. Në vitet e fundit ky burim është shndërruar në një atraksion turistik.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.