Të tjera


Nëse mjedisi dëmtohet, ekonomia vuan Ekspertët: Qirjo: Nuk është prioritet i partive. Nika: S’kanë vizion

Eksperti i Mjedisit, njëkohësisht dhe drejtor ekzekutiv i Qendrës Burimore të Mjedisit, REC Shqipëri , në një intervistë të Gazetës Shqiptare thekson se : “Mjedisi nuk është një prioritet i partive”. Gjithashtu  Olsi Nika, drejtor i organizatës mjedisore “EcoAlbania”, parashtron se: “Mungon në tërësi një qasje konceptuale e mjedisit sipas standardeve që kërkon sot koha e që aplikohen në vendet perëndimore”

LEXO ME SHUME >


Vjosa – Organizatat mjedisore paraqesin propozimin për Parkun e parë Kombëtar të një lumi të egër në Evropë

20 organizata mjedisore shqiptare nën drejtimin e EcoAlbania paraqitën propozimin për krijimin e Parkut Kombëtar të Vjosës tek Ministri i Mjedisit dhe Turizmit Blendi Klosi. Kauza e tyre mbështetet nga organizatat ndërkombëtare Riverwatch, EuroNatur, WWF Adria, Westland International Europe, International Rivers dhe The Nature Conservancy.

LEXO ME SHUME >


Favorizuan prerjen e pyjeve, Gjykata e Korçës lë në burg 5 efektivë të policisë (Emrat)

Gjykata e Korcës ka lënë në burg 5 të arrestuarit e komisariatit të Maliqit.

LEXO ME SHUME >


Tryeza virtuale diskutimi | Ekonomina e Gjelbër dhe qeverisja vendorem, Qendra EDEN

Me datë 4 dhjetor 2020, Qendra EDEN organizoi tryezën virtuale të diskutimit – “Kalimi në një Ekonomi të Gjelbër përmes një qeverisje të përgjegjshme vendore”. Kjo tryezë bëri bashkë aktorë të ndryshëm të përfshirë në advokimin e politikave të gjelbërta dhe mbrotjen e mjedisit, si: përfaqësues të OSHC-ve mjedisore, vendimmarrës të pushtetit vendor dhe qëndror, ekspertë të mjedisit, kërkues shkencorë, studentë dhe aktivistë të rinj të mjedisit.

LEXO ME SHUME >


Aplikimi i Agro-mining në tokat të pasura me nikel - alternative ekonomike e Bujqësisë në zonat rurale të mineralizuara,

Tokat e mineralizuara ‘serpentine), natyrisht të pasura me Nikel në Juglindje të vendit zëne 27% te sipërfaqes. Tokat bujqësore serpentine karakterizohen nga pjellori e produktivitet i ulet e janë të pasura me metale toksike per bujqesine e kultivuar. Në këto kushte këto zona rurale jane të varfera dhe pa mundesi  punësimi e ekonomike. 

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.