Të tjera


Meta: Pasuritë natyrore po keqshfrytëzohen nga koncensionarët, reflektoni dhe bëni një plan

Në ditën Ndërkombëtare të Turizmit në një mesazh të publikuar në faqen e tij në Facebook, që e shoqëron me një video ku kërkon mbrojtjen e Vjosës, Presidenti Ilir Meta shprehet se duhet të kemi një plan konkret për pasuritë natyrore kombëtare, pasi sipas tij po keqshfrytëzohen nga koncensionarë.

LEXO ME SHUME >


Trende të reja konsumatore, ndjeshmëria rreth çështjeve mjedisore dhe ekonomia qarkulluese!

Rritja e vetëdijes rreth emergjencës mjedisore dhe burimeve të limitura është një ndër shtysat kryesore të trendeve konsumatore dhe bizneseve, globalisht. Lideret e sotëm të qëndrueshmërisë në biznes po ndërtojnë modele të reja sipas parimeve të ekonomisë qarkulluese, që synojnë të ofrojnë produkte dhe shërbime përmes eleminimit te mbetjeve që në fazën e dizenjimit të produktit a shërbimit, riciklimit, zgjatjes të jetës të produkteve, pronësisë së përbashkët dhe rigjenerimit të sistemeve natyrore.

LEXO ME SHUME >


Meta kundër ndërtimit të HEC-eve në lumin Vjosë: Çdo qëndrim kokëfortë s’do i shërbente të ardhmes drejt BE-së, të shpallet Park Kombëtar!

Presidenti Ilir Meta ka ngritur sot shqetësimin me ndërtimin e disa HEC-eve në vendin tonë, që sipas tij ushtrojnë aktivitete armiqësore në zonat e gjelbërta.

LEXO ME SHUME >


Fier: Derdhja e mbetjeve hidrokarbure ndot sërish lumin Gjanica

Ndotja e lumit Gjanica nuk ka të ndalur.

LEXO ME SHUME >


Zjarri përfshin kodrat e Mallakastrës, digjen 40 hektarë me ullishte dhe shkurre

Një zjarr masiv ka përfshirë një sipërfaqe me ullishte dhe pyllin me shkurre e bimësi në fshatin Drenovë Mallakastër mesnatën e djeshme (15 shtator). Deri më tani janë djegur 40 hektarë me ullishte pyll dhe shkurre.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.