Të tjera


“Comm-On Environment”: Programi i komunikimit mjedisor në internet

Menaxhimi i burimeve natyrore kërkon së pari njohjen dhe zgjidhjen sa më të shpejtë dhe të duhur të problemeve mjedisore. Duke marrë informacionin e saktë për çështjet mjedisore, njerëzit arrijnë të kuptojnë jo vetëm ndikimin e degradimit mjedisor në jetën e tyre, por edhe si mund të mbrojnë dhe mirëpërdorim burimet natyrore. Këtë proces e ndihmon përdorimi efektiv i teknikave dhe mjeteve të komunikimit dhe gazetarisë, si dhe pjesëmarrja e publikut në vendimmarrje.

LEXO ME SHUME >


Vazhdon prej 2 ditësh vatra e zjarrit në malin e Çikës, digjen 5 hektarë shkurre

Zjarri vijon prej dy ditësh dhe po përparon në drejtim të Llogarasë. Terreni vështirëson ndërhyrjen e zjarrfikësve për fikjen e vatrave.

LEXO ME SHUME >


Rritja e çmimeve shton varfërinë energjitike në zonat rurale të Shqipërisë

Tahire Balla, 60 vjeçe nga Librazhdi është astmatike kronike. Në shtëpinë e saj xhamat janë të zëvendësuar me dërrasa. Në pjesën më të madhe të banesës myku është i dukshëm në mure. Dhoma ndriçohet nga një llambë e cila lidhet në tavan me dy fije elektrike të veshura vetëm me një shtresë izolanti, duke rrezikuar jo vetem familjem, por edhe bllokun e banimit pasi mund të jetë shkak për zjarre në ndërtesë.

LEXO ME SHUME >


Zjarr i madh në malin e Torrovicës/ Rrezikohen dy banesa

Një zjarr ka përfshirë rreth 15 hektarë sipërfaqe pylli me bimësi në malin e Torrovicës, në Lezhë.

 

LEXO ME SHUME >


Amoniaku, një lëndë djegëse e rinovueshme e prodhuar nga dielli, ajri dhe uji, mund të fuqizojë globin pa karbon!

Duke përdorur sasi të mëdha të energjisë diellore dhe të erës, Australia po synon të zëvendësojë recetën e çrregullt, 100-vjeçare për prodhimin e amoniakut.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.