Të tjera


Ndërgjegjësimi në formën e një donuti, për atë çfarë na rrethon. Reflektim mbi jetën dhe vlerën!

Pandemia e vitit 2019 dhe historia e saj filloi në një zonë të Kinës së largët, ku më pas fal transportit global ajror u kthye në një faktor kryesor në ecurine e zhvillimit të jetës në mbarë globin. 

LEXO ME SHUME >


Letër e hapur nga koalicioni i shoqërisë civile për një rimëkëmbje ekonomike të gjelbër

Rimëkëmbja e gjelbër për Shqipërinë

LEXO ME SHUME >


Statuja e Jezu Krishtit "mbulohet" me fruta e perime për të luftuar pasigurinë ushqimore

Brazili rrezikon të përballet me një krizë urie për shkak të pandemisë. Shifrat e të papunëve përllogariten deri 38 milionë. Për këtë arsye autoritetet kanë ideuar një projeksion simbolik me fruta dhe perime mbi statujën e Jezu Krishtit në Rio de Zhaneiro, për të ndërgjegjësuar qytetarët të mos hedhin ushqimet.

LEXO ME SHUME >


Ese nga Alba Mule, Shkolla “Muhamer Janina"

Toka është i vetmi planet që ka jetë dhe ne njerëzit ndër të gjitha gjallesat jemi të vetmit që nuk e trajtojmë Tokën mirë,që nuk kujdesimi e që jetojme sikur te jemi brezi i fundit. Por ja që nuk është keshtu.

LEXO ME SHUME >


Ese nga Suada Abduramani, Urë Vajgurore

Nëse dikush ju pyet se cfarë e ndan Tokën nga planetet e tjerë dikush mund  të përgjigjet seToka është planeti i vetëm në sistemin tonë diellor i aftë te siguroJë jetën e njeriut , dhe kjo është e saktë.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.