Të tjera


Ese nga Xhoana Kurti, Shkolla e mesme sportive "Benardina Qerraxhia" Durrës

Çfarë është kjo që po ndodh? Çfarë janë gjithë këta njerëz  që po largohen? Po kafshët? Ku janë? Para disa kohësh kjo tokë ka qenë e qetë. Çfarë  po ndodh sot? Çfarë kemi bërë që e kemi nevrikosur kaq shumë këtë planet?

LEXO ME SHUME >


Ese nga Era Ademaj, Shkolla e mesme sportive "Benardina Qerraxhia" Durrës

Cilesia e jetes se njeriut eshte e lidhur drejtpersedrejti me cilesine e mjedisit prandaj ne duhet ta mbrojme mjedisin dhe jo ta shkaterrojme ate. Te gjithe jemi pergjegjes per ndotjen e mjedisit  ne menyra te ndryshme . 

LEXO ME SHUME >


Ese nga Orjana Agolli, Shkolla e mesme sportive "Benardina Qerraxhia" Durrës

Toka është planeti ynë ku ne  jetojmë dhe zhvillojmë aktivitetet tona të përditshme  .Ajo është miliona vjeçare dhe ne kemi kaluar brez pas brezi gjithmonë duke u zhvilluar dhe evoluar çdo vit,por veprimtaritë tona shpesh janë duke e dëmtuar atë dhe jemi duke ndërhyrë në ciklet natyrore të saj. 

LEXO ME SHUME >


Ese nga Fiorda Lama, Shkolla e mesme sportive "Benardina Qerraxhia" Durrës

Toka është një planet i bukur jetese në Univers dhe habitat i përbashkët i më shumë se 7 miliardë te  popullsisë njerëzore dhe miliona specieve të biodiversitetit.  Toka jonë na siguron ushqim, strehim dhe shumicën e kërkesave tona.

LEXO ME SHUME >


Ese nga Elia Meçi, Pogradec

Njeriu ka jetuar në tokëpër mijëra vjet. E ka shkelur , e ka populluar , e ka punuar , e ka përdorur dhe shfrytëzuar token për shekuj e mijëvjecarë të tërë. Por vetë njeriu, ënia më inteligjente  undi ta kuptonte se cfarë rëndësie dhe vlere ka kjo dhuratë vetëm 50 vjet më parë.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.