Të tjera


Ese nga Kledia Prela, Shkolla e mesme profesionale "Kolin Gjoka", Lezhë

Ajri i ndotur, ngrohja globale, ujërat e pista dhe mbeturinat toksike janë vetëm disa prej sëmundjeve nga të cilat po lëngon toka Specialistët nuk dinë ç’të bëjnë. Mediat vazhdimisht tërheqin vëmendjen ndaj gjendjes së mjerueshme të tokës me anë të titujve dhe të diçiturave të tilla si: Peshkimi me dinamit e kthen fundin e detit në fushë masakre.

LEXO ME SHUME >


Ese nga Fabjan Velku, Shkolla e mesme profesionale "Kolin Gjoka" Lezhë

Cfarë është toka?

Unë mendoj se kësaj pyetje mundë ti japim sërë përgjigjesh , por është e rëndësishme të njohim personin që jep këtë pergjigje pasi njerëz të ndryshëm kanë këndvështrime dhe mendime të ndryshme.

LEXO ME SHUME >


Ese nga Dajana Ndoca, Shkolla e mesme profesionale "Kolin Gjoka" Lezhë

Toka. Lindim dhe jetojme ne siperfaqe te saj, vdesim dhe pushojme ne dheun e saj. Kaq shum vlere ka toka dhe mjedisi per ne, por a jemi te vemendshem ta vleresojme ne. Jam plotesisht  dakort me mendimin se jo.

LEXO ME SHUME >


Ese nga Silvia Marashi, Shkolla e mesme profesionale "Kolin Gjoka" Lezhë

Nese keni thene Toke kemi thene jete. Nese Toka eshte keq dhe vuan ne vuajme dyfish. Eshte e dhimshme t'a mendosh qe nese Toka vuan jemi ne ata qe ia shkaktojme kete. Dhe njekohesisht i kemi bere keq vetes tone. Fatkeqsisht sa me shume qe ne perparojme ap me keq i bejme Tokes. 

LEXO ME SHUME >


Ese nga Ornela Palaj, Shkolla e mesme profesionale "Kolin Gjoka" Lezhë

Toka  është pasuria me e madhe kombëtare e çdo vendi. Funksionet e saj janë te shumta dhe te pazevendesushme. Populli, mendimtarë e studiues, politikëbëres e vendimmarrës kanë bërë per tokën vlerësime, që kanë leshuar rrenje në ndërgjegjen njerzore, per mbrojtjen  dhe perdorimin e burimeve të saj. 

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.