Të tjera


Nismë e re e Institutit Rajonal të Mjedisit (REI) dhe zyrave të REC, nën ombrellën Evropiane

Drejtorët e zyrave të RECut në Shqipëri, Bosnjë dhe Hercegovinë, Bullgari, Kosovë, Mal i Zi, Maqedoni e Veriut, dhe Turqi u takuan në Sarajevë (Bosnjë dhe Hercegovinë) në 7 Qershor 2022, për të njoftuar rrjetëzimin nën Institutin Rajonal të Mjedisit (Regional Environmental Institute REI), një organizatë think-tank, e krijuar nën Organizatën e të Drejtës Publike Evropiane (EPLO).

LEXO ME SHUME >


Neutralizohen vatrat e zjarrit në ishullin e Sazanit, pas një pune të pandërprerë nga toka dhe ajri

Neutralizohen vatrat e zjarrit në ishullin e Sazanit, pas një pune të pandërprerë nga toka dhe ajri. 122 efektivë të Forcave të Armatosura, 9 mjete, 2 anije u angazhuan në operacionin e nisur tri ditë më parë për të shuar flakët. Mëngjesin e sotëm nisi edhe ndërhyrja nga ajri. 

LEXO ME SHUME >


Sarandë, përgatitje për pastërti e infrastrukturë në sezonin turistik

Pastërtia në tokë dhe në det, parandalimi i ndotjes dhe dalja përpara ndaj rrezikut të zjarreve, afrimi në nivel sa më cilësor i shërbimeve ndaj banorëve dhe turistëve, në Sarandë, Ksamil dhe në rrethinat e tyre, janë disa nga objektivat e punës që ka ndërmarrë bashkia Sarandë për këtë sezon turistik.

LEXO ME SHUME >


Pas 2 vjetësh “harresë”, IKMT ngre grup pune për të verifikuar ndotjen nga Albpetrol në Kuçovë

Drejtoria e Mjedisit pranë Inspektoriatit Kombëtar të Mbrojtjes së Territorit njoftoi se kishte ngritur një grup punë për të verifikuar rrjedhjen e naftës në puset e Albpetrol në Kuçovë, duke pranua se në dy vjet për këtë zonë nuk kishte pasur kontrolle.

LEXO ME SHUME >


Fermerët përdorin mbetjet e kafesë në vend të plehrave kimikë

Në Shqipëri, çmimet e plehrave kimikë që përdoren në buqësi janë rritur pothuajse me 50 për qind. Fermerët thonë se kjo është e papërballueshme për ta, ndërsa të tjerë kanë gjetur mënyrë alternativa për të zëvendësuar plehrat kimikë duke përdorur mbetjet e kafesë.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.