Të tjera


Ese nga Orel Gjini, Shkolla "Dora D'istria"

Nxjerr kokën në dritare dhe shoh përtej saj. Përpiqem ta shtrij vështrimin sa më shumë të mundem, të shoh sa më shumë, të kënaqem sa më shumë me natyrë. Është ditë e ngrohtë, që të duket sikur t’a  bën me sy e të fton të dalësh jashtë, të vraposh me sa fuqi të kesh, t’i marrësh erë luleve që kanë mbushur  vendin anembanë.

LEXO ME SHUME >


Ese nga Xhusjaldo Duka, Shkolla "Dora D'istria"

Toka ! Planeti që dua të kaloj jetën time . Aty ku marr ajër dhe në këtë vend të bukur ndihem i lirë si një shqiponjë .   Nga dritarja shoh dallëndyshet që kanë ardhur nga një vend tjetër i largët .

LEXO ME SHUME >


Ese nga Gerard Ohri, Shkolla "Dora D'istria"

Toka planeti yne magjik. Planet i vogel por i vetmi ku gjalleron jeta. Ky planet magjik qe prej mijera vitesh na fal kenaqesi te papershkueshme. Aty ku lulet shumengyreshe celin, aty ku te gjitha gjallesat marrin fryme.

LEXO ME SHUME >


Ese nga Alkeo Brici, Shkolla "Dora D'istra"

Pranvere. Njerezimi eshte futur ne karantine nga nje virus i padukshem vrases. Heshtje. Duket sikur ora ka ndaluar per njerezimin. Zgjohem ne mengjes dhe qetesia eshte bere nje rutine e re.

LEXO ME SHUME >


Ora e Tokës në kushtet e COVID-19/ AdZM Fier mbjell pisha e vetme në PKDK

Çdo vit të shtunën e fundit të marsit, njerëzit në të gjithë botën fikin dritat për të treguar mbështetjen e tyre ndaj planetit.Nëse kërcënimet e tanishme për mjedisin vazhdojnë me të njëjtin ritëm, jeta do të zhdukej, pasi të gjithë kemi nevojë për ajrin, ujin dhe ushqimet. Njerëzit duhet të ndërmarrin hapat e nevojshëm për të ndaluar kërcënimet ndaj klimës dhe biodiversitetit.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.