Të tjera


Projekti 67 milionë USD i BB për burimet ujore, kërkohet shtyrje me një vit

Ekipi që ka vlerësuar së fundmi projektin 67.2 milionë dollarë për burimet ujore dhe ujitjen i ka kërkuar Bankës Botërore që të shtyje të paktën me një vit afatin për mbylljen. Referuar një kërkese zyrtare të qeverisë saktësohet se është e pamundur që të bëhet mbyllja e të gjithë proceseve të parashikuara sipas afatit 31 maj 2020 që është në fuqi aktualisht.

LEXO ME SHUME >


Rrjedha e pritshme e 2020!Një parashikim për infrastrukturën, energjinë, mjedisin dhe shëndetësinë

 A kemi shpresë se ekonomia e vendit do të ringjallet? Asgjë nuk mund të thuhet me siguri, por parashikimet e bazuara edhe në fondet e dhëna për degë të rëndësishme të ekonomisë nuk është se janë edhe aq optimiste.

LEXO ME SHUME >


Bizneset pa leje mjedisore/ Miratohen ndryshimet, 5500 biznese nuk do pajisjen me tipin C

Rreth 5500 biznese të vogla sikurse janë furrat e bukës, lavazhet, pastrimet kimike, etj.  nuk do të duhet më të pajisen me lejen mjedisore të tipit C. Ndryshimet ligjore të propozuara nga Ministria e Turizmit dhe Mjedisit janë miratuar në Komisionin parlamentare të Veprimtarive Prodhuese, ndërkohë që mbetet miratimi në seancën plenare për t’i hapur rrugë zbatimit të rregullave të reja.

LEXO ME SHUME >


Pse po përhapen kaq shumë sëmundje nga kafshët?

Bota po kapet me koronavirusin e ri, i cili është përhapur nga Kina në të paktën 15 vende të tjera. Virusi i ri mendohet se buron nga jeta e egër, pra nga kafshët. Kjo ka të ngjarë të jetë më shumë problem në të ardhmen pasi ndryshimi i klimës dhe globalizimi ndryshojnë mënyrën e bashkëveprimit të kafshëve dhe njerëzve.

LEXO ME SHUME >


Përqindja e energjisë nga burimet e rinovueshme, Shqipëria e 7-a në Europë

Përdorimi i energjisë së rinovueshme ka shumë përfitime për çdo komb, duke përfshirë një ulje të emetimeve të gazrave serë, diversifikimin e furnizimeve të energjisë dhe një varësi të zvogëluar nga tregjet e karburanteve fosile (në veçanti, nafta dhe gazi).

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.