Të tjera


Ohri në listën e pasurive botërore/ 1 vit afat për përmbushjen e 32 rekomandimeve të UNESCO-s

Në qershorin e vitit që vjen, Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut do të paraqesin në UNESCO dosjen me hapat e ndërmarrë për përmbushjen e rekomandimeve për të mos humbur statusin që e përfshin rajonin e Ohrit në listën e pasurive botërore.

LEXO ME SHUME >


Kumbaro: Moratoriumi i gjuetisë, shton faunën e egër në Shebenik-Jabllanicë

Moratoriumi për ndalimin e gjuetisë ka bërë të mundur vitet e fundit mbrojtjen dhe shtimin e kafshëve në parkun kombëtar të Shebenik-Jabllanicës.
Ministrja e Turizmit dhe Mjedisit, Mirela Kumbaro ndau sot pamje të filmuara nga kamerat kurth të kafshëve të egra në këtë park.

LEXO ME SHUME >


Rënie masive e dheut në ‘Rrugën e Arbrit’, rrezikohen automjetet

Rikthimi i reshjeve të shiut ka rritur rrezikun e bllokimit të qarkullimit në rrugën e Arbrit. Masivi i dheut në malin pranë tunelit të Murrizit vijon të bjerë në rrugë, duke rrezikuar mjetet që vijojnë të qarkullojnë në drejtim të Tiranës dhe Dibrës.

LEXO ME SHUME >


Shqipëria merr 2 anije me qira për prodhim të energjisë, ministrja: Do jenë TEC-e lundruese!

Shqipëria ka marrë 2 anije me qira të cilat do të vendosen në Triportin e Vlorës dhe do të prodhojnë energji elektrike. Marrëveshja është nënshkruar tashmë, në mbështetje të SHBA-së dhe ambasadores Yuri Kim me një afat 2-vjeçar. Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjetikës, Belinda Balluku u shpreh se kjo do të shërbejë për të siguruar një pavarësi energjike.

LEXO ME SHUME >


Edhe 6 aplikime për centrale diellore – Kërkesa nga investitorët është e lartë, por në 2 vite nuk është dhënë asnjë miratim nga MIE

Gjashtë aplikime të reja kanë mbërritur pranë Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë për ndërtimin e centraleve të vegjël fotovoltaikë, duke treguar interesin që investitorët kanë për energjinë diellore. Referuar aplikimeve, fuqia e instaluar për secilin nga projektet është 2 MW, ndërkohë që sa i takon venddodhjes 3 prej tyre janë në qarkun e Fierit dhe 3 të tjerë në Qarkun e Vlorës.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.