Të tjera


Përfshihet nga flakët pylli me pisha në Elbasan

Një zjarr ka rënë edhe në fshatin Valësh të Elbasanit pasditen e djeshme.

LEXO ME SHUME >


Inagurohet parku i erës Selac Windpark, Kurti: Projekti më i madh i investuar në Kosovë

Në fshatrat Selac dhe Bajgorë të Mitrovicës, është inauguruar parku i erës Selac Windpark. Mbi 170 milionë euro janë investuar për këtë projekt, ku fuqia e përgjithshme e instaluar është 105 megavat në orë.

LEXO ME SHUME >


Thirrje për anëtarë të bordit drejtues të SGP

Programi I Granteve të vogla të GEF (GEF/SGP) fton të interesuarit për t’u bërë pjesë e bordit vendim marrës të SGP të aplikojnë për këtë pozicion. Tipikisht bordi mblidhet 2 herë në vit për të vlerësuar propozimet. Anëtarët e Bordit qëndrojnë në këtë pozicion për 3 vjet me të drejtë zgjatje edhe për tre vite të tjera.

LEXO ME SHUME >


HEC-et në Valbonë: Qeveria bën një sy qorr ndaj vendimit të Gjykatës së Lartë

Dy hidrocentralet në luginën e Valbonës, të bllokuara nga përmbarimi gjyqësor me masë sigurie nga Gjykata e Lartë, vazhdojnë të prodhojnë energji elektrike dhe t’ia shesin OSHEE-së sikur të mos kishte ndodhur asgjë.

LEXO ME SHUME >


Lufta për të shpëtuar lumin Vjosa në një çast vendimtar

Në një intervistë për BIRN, një ekolog gjerman paralajmëron se çfarë rrezikon të humbasë Evropa, nëse digat e zaptojnë lumin “unik” Vjosa që kalon nëpër Greqi dhe Shqipëri.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.