Të tjera


Bujqësia e varur nga tekat e klimës, përmbytjet rrënuan 1000 hektarë tokë të mbjella, nga të cilat 25 ha ishin sera

Të paktën 1000 hektarë tokë bujqësore nga të cilat 25 hektarë sera janë përmbytur gjatë reshjeve të fundit nga dalja e lumenjve nga shtrati në Jug të vendit, tha Ministria e Bujqësisë. Dëmet më të mëdha u krijuan në njësinë administrative të Kutallisë në Berat një nga zonat më prodhuese në vend me bujqësi intensive.

LEXO ME SHUME >


Ministrja e Bujqësisë inspekton Vlorën: 1 mijë hektarë tokë bujqësore e përmbytur!

Prej orëve të para në zonë janë angazhuar mbi 75 efektivë të FA dhe mjete, të cilat po u vijnë në ndihmë strukturave të emergjencave civile në Vlorë e Fier.

LEXO ME SHUME >


Kalvari i çështjeve gjyqësore për ndërtimet e HEC-eve në Valbonë

U ankimua nga shoqata Toka, vendimi i Gjykatës së Tropojës në Gjykatën e Apelit në Shkodër,aktivistë dhe ambientalistë protestuan pranë Ministrisë së Drejtësisë duke dënuar vendimin e paprecedentë të Gjykatës së Tropojës dhe duke kërkuar ndërhyrjen e Ministrisë së Drejtësisë.

LEXO ME SHUME >


Konventa e Bernës kritikon politikat mjedisore të qeverisë Shqiptare mbi Vjosën, zonat e mbrojtura dhe Aeroportin e Vlorës

Më datë 29 nëntor – 03 dhjetor, Komiteti i Konventës së Bernës zhvilloi mbledhjen e përvitshme në Strasburg. Në fokus të këtij takimi, sa i përket Shqipërisë, ishte çështja e Vjosës, aeroporti i Vlorës dhe ligji që synon të rishikojë kufijtë e zonave të mbrojtura.

LEXO ME SHUME >


Shirat e rrëmbyeshëm sjellin përmbytjet e para në Shkodër, qindra hektarë nën ujë

Në lidhje me situatën e krijuar ka folur edhe administratori i Njësisë Ana e Malit në Bashkinë Shkodër, Arben Ceni, i cili deklaron se zona e Obotit ka problem vetëm me mirë-menaxhimin e kaskadës së Drinit, teksa solli në vëmendje një tjetër problematikë, atë që banorët ende nuk kanë marrë dëmshpërblimet e tyre për dy përmbytjet e fundit

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.