Ajri


Ndotja globale e ajrit: Shkencëtarët zbulojnë një zgjidhje natyrale për minimizimin e saj

Përmes një studimi të realizuar kohët e fundit nga Universiteti Sheffield në Angli, është zbuluar se disa kërpudha mund të thithin 36% të ndotjes vjetore botërore të ajrit. Këto gjetje janë të rëndësishme dhe do të kenë ndikim të madh në luftën kundër ndryshimeve klimatike në shkallë globale. Po ashtu gjetjet kanë bërë që kërpudhave tu kushtohet rëndësi më e madhe dhe të shihen si një zgjidhje e mundshme, e lënë jashtë vëmendjes në të shkuarën, por potencialisht jetike për moderimin e shkallës së ndotjes së ajrit. 

LEXO ME SHUME >


Tirana, ndër qytetet me të ndotur dhe me cilësinë më të ulët të jetesës në Europë

Tirana renditet si kryeqyteti me cilësinë më të keqe për të jetuar në Europë dhe ndër të fundit në botë, sipas Numbeo, sistemi më i madh i të dhënave për koston dhe cilësinë e jetesës.

LEXO ME SHUME >


Nga Dragostunja në Togëz, ankesat e banorëve kundër HEC-ve në vesh të shurdhër. Ekspertët: Duhet moratorium

Banorët e Grabovës së Sipërme kanë vendosur të kundërshtojnë me çdo formë ndërtimin e HEC-Grabova 1 dhe 2 në Gramsh. Ata pretendojnë se HEC-i do t’i marrë ujin, do t’i shkatërrojë mjedisin dhe do detyrohen të largohen nga kjo zonë. Nëpërmjet një peticioni të nisur qysh në vitin 2020 që mban firmat e mbi 100 kryefamiljarëve, ata i kërkojnë qeverisë pezullimin dhe më pas prishjen e kontratës me kompanitë dhe mosndërtimin e dy HEC-eve në këtë zonë.

LEXO ME SHUME >


Thellohet skandali me shkarkimet e Albchrome

Skandali me shkarkimet e ndotjes që shkaktohet nga kompanitë e përpunimit të kromit në Elbasan thellohet edhe më tej. Situatën alarmante e pranon për MCN edhe zëvendësdrejtori i inspektoratit të mjedisit në Elbasan, Ismail Dybeli.

LEXO ME SHUME >


Plehrat digjen në landfill ilegal/ Në Kaziaj shkojnë mbetjet e Kavajës, zyrtarët e bashkisë bëjnë të paditurin

Këtu jemi në Kazias të Kavajës. Ky vend depozitim mbetjesh gjendet midis plazhit të Gjeneralit dhe të Spillesë.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.