Uji


Vazhdojnë diskutimet dhe protestat mbi devijimin e Lumit Shushica

Lumi i Shushicës është një lum në jug të Shqipërisë, ndër tributarët kryesorë të Vjosës. Burimi i saj ndodhet në Qarkun e Vlorës, në afërsi të fshatit Kuç. Prej 9 muajsh në këtë fshat po punohet për shtrirjen e tubacioneve të ujësjellësit të Himarës, investim ky me vlerë...

LEXO ME SHUME >


DEKLARATË nga iniciativa "Ndalo F1H2O në Liqenin e Ohrit"

Ne, 15 Organizata të Shoqërisë Civile, aktive në fushën e mbrojtjes së natyrës dhe institucione akademiko-shkencore të shkencave natyrore, mbledhur më 13.10.2023, në Ohër për një takim fillestar dhe diskutuam sfidat dhe mundësitë për mbrojtjen e natyrës në këtë zonë ndërkufitare midis Maqedonisë dhe Shqipërisë, në lidhje me iniciativën shqiptare për organizimin e F1H2O. Ky dokument eshte nenshkruar nga me shume se...

LEXO ME SHUME >


A e dini se 95% e plastikës në oqeane vjen nga këta 10 lumenj?

Ndotja e ekosistemeve detare nga mbetjet plastike është një problem ekologjik në rritje, për shkak të qëndrueshmërisë së plastikës në mjedis. Shkaktarët kryesorë të plastikës në ekosistemet detare janë... 

LEXO ME SHUME >


Banka Botërore miraton projektin për menaxhimin e mbetjeve në bregdetin shqiptar

Banka Botërore ka miratuar projektin “Mjedisi i pastër dhe i qëndrueshëm për dete blu” për Shqipërinë. Ky projekt, me vlerë prej 80 milion dollarësh amerikanë, do të trajtojë ndotjen në brezin bregdetar jugperëndimor të vendit. Ai synon zonën e mbetjeve nga jugu i Vlorës, në Gjirokastër, si edhe lumin Vjosa.

Ky investim do të përmirësojë...

LEXO ME SHUME >


Ujërat e ndotura pengojnë programin e “Flamurit Blu” në bregdetin shqiptar

Ujërat e zeza që shkarkohen në det dhe mungesa e investimeve dëmtojnë zhvillimin e turizmit bregdetar në Shqipëri, ndërsa plazhet shqiptare nuk kanë asnjë “Flamur Blu”, një certifikim ndërkombëtar cilësie që e gëzojnë vendet elitare në turizmin bregdetar.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.