Uji


Ujërat e ndotura pengojnë programin e “Flamurit Blu” në bregdetin shqiptar

Ujërat e zeza që shkarkohen në det dhe mungesa e investimeve dëmtojnë zhvillimin e turizmit bregdetar në Shqipëri, ndërsa plazhet shqiptare nuk kanë asnjë “Flamur Blu”, një certifikim ndërkombëtar cilësie që e gëzojnë vendet elitare në turizmin bregdetar.

LEXO ME SHUME >


112 milionë euro për impiantet, por ujërat e ndotura derdhen në det të patrajtuara

LEXO ME SHUME >


Shqipëria për herë të parë pjesë e një studimi të thellësive oqeanike.

Biologu detar, Sajmir Beqiraj ka treguar për A2CNN, rreth ekspeditës dhe studimit që zhvillohet për herë të parë në zonën e Mikronezisë, në brezin tropikal të Oqeanit Paqësor.

LEXO ME SHUME >


Dita e Liqenit të Ohrit dhe Shkodrës/ Dy mrekulli të natyrës në skajet e Shqipërisë

21 qershori shënon fillimin e sezonit turistik në tri bashkitë që lagen nga liqeni i Ohrit: Struga, Ohri dhe Pogradeci.

LEXO ME SHUME >


Dita botërore e oqeaneve/ Mbeturinat po shkatërrojnë popullatat e peshqve dhe gjallesave të tjera

Dita Botërore e Oqeaneve festohet çdo vit më 8 qershor në mbarë globin. Oqeanet përbëjnë mbi 70 për qind të planetit dhe janë thelbësorë për të mbështetur dhe promovuar jetën. Degradimi i tyre mund të destabilizojë dinamikën e tokës me burimet natyrore.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.