Uji


Kush harxhon më shumë ujë, do të paguajë më shtrenjtë!

Enti Rregullatori i Ujit propozon vendosjen e fashave të tarifimit, duke kërkuar që çmimi që jetë më i lartë për çdo litër ujë që tejkalon sasinë prej 150 litra/banor. Kjo skemë është e ngjashme me atë që qeveria po synon të rikthejë për energjinë elektrike, teksa kreu i ERRU-së, Ndriçim Shani thotë se sipas përllogaritjeve, një qytetar konsumon mesatarisht 100 litra ujë në ditë.

LEXO ME SHUME >


Ndotja nga guroret/ Ekspertët: Lumenjtë 4-5 herë më të ndotur me metale të rënda

Për ekspertët aktiviteti i guroreve e degradon shumë mjedisin duke e bërë shumë të vështirë rehabilitimin.

LEXO ME SHUME >


Ndotja e Plazhit të Ri të Sarandës nga ujrat e zeza

Qeveria shqiptare ka dhënë miliona euro investime për rikonstruksionin e Shëtitores në Sarandë dhe për kanalizimet, por ujërat e zeza vazhdojnë që të derdhen në detin Jon. Sipas pamjeve të sjella sot nga Sarandaweb, Plazhi i Ri vazhdon të jetë i ndotur nga ujërat e zeza që derdhen pa ndërprerje në det

LEXO ME SHUME >


HEC-et lënë pa ujë për vaditje bujqësinë

Ndërtimi i hidrocentraleve anekënd vendit në një pjesë të madhe të lumenjve dhe degëve të tyre kanë krijuar problematika jo të vogla për banorët e këtyre zonave.

LEXO ME SHUME >


Ndotje ekologjike, lumi Ishëm mbulohet nga shishet dhe mbetjet plastike, plehrat ‘nisen për plazh'

Pas shirave që kanë rënë ditët e fundit, lumi Ishëm është mbuluar nga shishet dhe mbetjet plastike. Lumi i transporton drejt detit ku me pas depozitohen në brigjet e plazheve dhe bregdetit tonë, por edhe më tej duke përfunduar në Mal të Zi, Kroaci etj.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.