Uji


Thatësira në Kukës, tkurret ndjeshëm liqeni i Fierzës! Prurjet bien me 60 metra kub ujë në sekond

Në Kukës prej ditësh po mbizotërojnë  temperaturat e larta dhe moti i thatë që ka ndikuar edhe në situatën hidrike.

LEXO ME SHUME >


Miratohet plani i menaxhimit të basenit ujor Seman, zbatimi nis në 2021

Këshilli i Ministrave miratoi planin e menaxhimit të basenit ujor Seman, me qendër në Fier.

LEXO ME SHUME >


Punimet për HEC-et në Mat vazhdojnë pavarësisht pezullimit të procesit gjyqësor dhe lirisë së tubimit

Në datën 8 maj, punimet në Parkun Kombëtar të Zall-Gjoçaj, Mat rifilluan. Në këtë zonë pritet të ndërtohen hidrocentralet Sekë dhe Zais mbi rrjedhën e lumit Flim dhe Urakë.

LEXO ME SHUME >


Drejt zgjidhjes problemi i ujit të pijshëm në Rrogozhinë, ndërtimi i ujësjellësit gati vitin e ardhshëm

Në Bashkinë e Rrogozhinës po shkon drejt zgjidhjes problemi i furnizimit me ujë të pijshëm për banorët. Punimet për ndërtimin e ujësjellësit të ri kanë avancuar dhe pritet që vepra të jetë plotësisht në funksion vitin e ardhshëm, duke siguruar furnizim të pandërprerë me ujë të pijshëm për afro 12 mijë banorë.

LEXO ME SHUME >


Një lagje në Berat pa ujë të pijshëm, banorët: Edhe në 2 orë që vjen, mban era fekale

Në lagjen “Çlirim” në qytetin e Beratit, uji është i ndotur, me erë të keqe dhe nuk mund të përdoret. Prej disa muajsh banorët ankohen se uji që rrjedh në rubinetat e çezmave të tyre është tepër i ndotur dhe nuk përdoret as për të larë rrobat. Kjo lagje furnizohet vetëm me 2 orë ujë në ditë, ndërkohë që banorët ankohen edhe për erën e keqe të ujit që rrjedh në çezmat e tyre.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.