Natyra


Deti përparon drejt tokës/ Durrës, në disa zona uji hyn 2 metra në breg

Erozioni është një nga problematikat më të mëdha me të cilat përballet bregdeti i Durrësit.

LEXO ME SHUME >


Erozioni detar po gllabëron bregdetin e Kune-Vainit

Banorët e zonës së Kune-Vainit dhe specialistët e mjedisit kërkojnë ndërhyrjen e shtetit për të ndaluar degradimin e mëtejshëm të rezervatit natyror, që humbet çdo vit gati 2.5 metra bregdet për shkak të erozionit.

LEXO ME SHUME >


Zjarret dogjën 1100 hektarë pyje, ndër to edhe zonat e mbrojtura

Si asnjë vit më parë këtë verë Shqipëria u përfshi nga flakët nga veriu në jug, e shënjestër e zjarrvënieve ishin edhe zonat e mbrojtura kombëtare, ku sipas vlerësimit paraprak nga ministria e mjedisit, Karaburuni është rezervati natyror më i dëmtuar pasi janë djegur 1100 hektarë.

LEXO ME SHUME >


Earth Overshoot Day 2021

Me siguri keni dëgjuar për ndryshimin e klimës dhe sesi rritja e përqendrimeve të gazrave si dioksidi i karbonit ose ozoni po destabilizon ekuilibrin natyror që ekzistonte në atmosferë. Gjithashtu, problemi është shkaktuar nga vetë njeriu, dhe është po vetë ai që mund të bëjë shumë për të kundërshtuar efektet që ne tashmë po përjetojmë.

LEXO ME SHUME >


“Vdes” rrapi 400-vjeçar i Tabakëve

Rrapi i Tabakëve, i vendosur në “Lulishten 1 Maji”, shërbente dikur si vendi ku mblidhej pleqësia e qytetit për të marrë vendime të rëndësishme.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.