Natyra


Gërryerja e lumit Valbonë/ Reagon TOKA: Heqja e paligjshme e rërës nga një lumë përbën një krim mjedisor, presim përgjigje nga Inspektorati i Mjedisit për të hequr eskavatorët

TOKA shkruan se Inspektoriati duhet të njoftojë brenda 5 ditëve në lidhje me përgjigjen e kërkesës sakaq shton se heqja e paligjshme e rërës përbën krim mjedisor, por mbetet për tu parë se çfarë masash do të merren. 

LEXO ME SHUME >


Zbulohet për herë të parë në vend një fjetore e skifterit këmbëkuq

Shoqata e Ruajtjes dhe e Mbrojtjes së Mjedisit Natyror në Shqipëri dhe “Shpendët e Shqipërisë” gjatë një nisme të përbashkët për monitorimin e kalimit të shpendëve grabiqarë në vend, ka mundur të gjejë fjetoren e parë në Shqipëri të skifterit këmbëkuq (Falco vespertinus).

LEXO ME SHUME >


Flamingot shfaqen në Liqenin e Pogradecit, vijnë nga Turqia e më pas shtegtojnë

Për herë të parë janë parë flamingo në liqenin e Ohrit në Pogradec. Ato mendohet se kanë ardhur nga Turqia dhe pas qëndrimit disaditor në bregun e liqenit do të shtegtojnë drejt lagunave të Nartës së Karavastaës. Flamingot në Pogradec janë parë si një fenomen i rrallë.

LEXO ME SHUME >


Krijohet Agjencia Kombëtare e Pyjeve/ Pyje të hipotekuara, një pasuri kombëtare me zë kadastralë

Ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi lajmëroi krijimin e Agjencisë Kombëtare të Pyjeve, që sipas tij përkon me ndryshimin e legjislacionit për pyjet, duke sjellë një menaxhim të ri dhe administrim sipas politikave të reja për pyjet.

LEXO ME SHUME >


Rosa e detit e veriut, shpendi dimërues i rrallë në Shqipëri

Rosa e detit e veriut (Somateria mollisima) është një prej llojeve pjesë e listës së shpendëve të Shqipërisë, për të cilin është folur tepër rrallë për të mos thënë asnjëherë.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.