Natyra


Vjosë-Narta e shpendëve, mrekulli e natyrës dhe oaz mbijetese për zogjtë shtegtarë

Njeriu dhe natyra, një simbiozë e vjetër sa vetë jeta por që në ditët e sotme kërcënohet nga shumë faktorë. Megjithatë, natyra rigjeneron veten, ndërsa njerëzit gjithnjë e më shumë po tërhiqen prej bukurisë dhe qetësisë që ajo ofron me larmishmërinë e peizazheve, faunës e florës.

LEXO ME SHUME >


Denaj në Malësinë e Madhe: Të shfrytëzojmë resurset turistike për të rritur ekonominë rajonale

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Anila Denaj, Zhvilloi një vizitë në projektin pilot që po zbatohet në Malësi të Madhe, në kuadër të programit ”PAST4Future”, ku Ministria e Financave dhe Ekonomisë, është partner kryesor.

LEXO ME SHUME >


Parku natyror Korab-Koritnik, kamera kurth për rritjen e kapaciteteve monitoruese për faunën e egër

Disa kamera kurth iu dhuruan Administratës së Zonave të Mbrojtura nga GIZ, për rritjen e kapaciteteve monitoruese të stafit të ADZM për faunën e egër në Parkun Natyror Korab-Koritnik.

LEXO ME SHUME >


Zjarr i madh mbi parkun e Viroit në Gjirokastër, flakët favorizohen nga era, zjarrfikësit në terren

Një zjarr ka përfshirë këtë pasdite kodrat mbi parkun e Viroit në Gjirokastër.

LEXO ME SHUME >


“Kallënga e Poros” në Vlorë e shndërruar në “parajsën” e flamingove

“Kallënga e Poros”, 25 km në veriperëndim të qytetit të Vlorës, është kthyer në destinacionin e flamingove, zogjtë lozonjarë që tërheqin vizitorët me piruetat e tyre.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.