Natyra


Sfidat e monitorimit të popullatës së Kalit të Qyqes

Monitorimi i kalit të qyqes është një ndër aktivitetet e zbatuara nga PPNEA në kuadër të ruajtjes dhe mbrojtjes së shkabës së fundit folezuese në Shqipëri. Secila fazë monitoruese, që prej ardhjes së këtij lloji në vendin tonë gjatë muajve mars - prill, e deri te largimi i tyre në muajin shtator, është ndryshe e mëparshmja dhe e mbushur plot me emocion. 

LEXO ME SHUME >


‘Grabitqari i detit’ në rrjetën e peshkatarëve, kapet pranë derdhjes së Vjosës peshkaqeni blu

Bie në rrjetat e peshkatarëve peshkaqeni blu. Sipas peshkatarëve ky lloj peshkaqeni është specie grabitqare.

LEXO ME SHUME >


Në Shkodër 115 raste zjarresh në një muaj, zjarrfikësit kritika Zonave të Mbrojtura dhe Policisë

Zjarrëvëniet e qëllimshme janë kthyer sërish në shqetësim për zjarrfikësit tashmë që kanë nisur ditët e nxehta. 115 vatra janë regjistruar në Shkodër, në harkun e një muaji ku zjarrfikësit kanë kritika për punonjësit e zonave të Mbrojtura dhe Policinë.

LEXO ME SHUME >


Rritet popullata e flamingove, 2005 individë në zonën e mbrojtur Vjosë-Nartë

Shoqata e Ruajtjes dhe e Mbrojtjes së Mjedisit Natyror në Shqipëri PPNEA, në kuadër të inventarizimit të shpendëve folezues në zonën e peizazhit të mbrojtur Vjosë–Nartë, realizoi dy herë gjatë sezonit të folezimit censin e flamingove në këtë zonë.

LEXO ME SHUME >


Pylli i Sodës do “gjallërohet”

Në Vlorë ka nisur një ndërhyrje për rigjallërimin e pyllit të Sodës me zëvendësimin e pemëve të dëmtuara nga natyra apo dora e njeriut. Prefekti i Vlorës thotë se pemët e dëmtuara do të zëvendësohen.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.