Natyra


Prezenca e delfinëve në detin Adriatik, Velipojë

Prej dy ditësh vihet re prezenca e delfinëve në detin Adriatik, Velipojë, konkretisht në Rrjoll dhe Vilun!

LEXO ME SHUME >


Parku Kombëtar Divjakë Karavasta “pushtohet” nga 1 000 çifte të çafkës së vogël të bardhë dhe karabullakëve

Rreth 1 000 çifte të çafkës së vogël të bardhë dhe karabullakëve po folenizojnë në Parkun Kombëtar Divjakë Karavasta.

LEXO ME SHUME >


Spektakël ngjyrë rozë nga mbi 3 mijë flamingo, National Geographic artikull për lagunën e Nartës

Mijëra flamingo janë rikthyer sërish në lagunën e Nartës në Vlorë. Spektakli që kanë ofruar ata ka tërhequr vëmendjen e mediave ndërkombëtare ku së fundmi është National Geographic që i ka kushtuar një artikull flamingove në Nartë.

LEXO ME SHUME >


Breshkat detare në PKD Karaburun-Sazan

Breshkat detare vazhdojnë të jenë një prej vizitorëve më të çmuar të PKD K-S. Individë të Caretta caretta dhe Chelonia mydas janë hasur në këtë periudhë në ujërat e parkut. 

LEXO ME SHUME >


Një lloj i panjohur bari në lulishten e Vlorës, Leli: Do angazhojmë Institutin e bimëve për analizimin e tij

Një lloj i panjohur bari i lartë që e ruan vesën gjatë gjithë kohës në formë të konservuar përgjatë trupit ka mbirë në lulishtet në hyrje të qytetit të Vlorës.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.