Natyra


Agjenda e Gjelbërt dhe Dekarbonizimi

RCC dhe EU4Green organizuan, në Beograd, Forumin e Organizatave Jo Qeveritare (OJQ-ve) mbi Agjendën e Gjelbër për Ballkanin Perëndimor

LEXO ME SHUME >


Aplikim për mbështetje për projekte ne fushen mjedisore

Aplikim për mbështetje për projekte ne fushen mjedisore

Programi i Granteve te Vogla i Fondit Global per Mjedisin GEF (Global Environment Facility-Small Grants Programme –GEF/SGP), njofton te interesuarit se mirepret aplikime per projekte nga OJQ-te apo organizatat me baze komunitare, te cilat kanne nje kontribut potencial per te zbutur presionin ndaj mjedisit global.


LEXO ME SHUME >


Kolonia e Pelikanit Kacurrel në Shqipëri po rimëkëmbej, por tani ajo po kërcënohet nga ndërtimi aeroportit të ri

Pelikanët kaçurrelë të lagunës së Nartës u shpëtuan nga zhdukja, por tani qeveria po ndërton një aeroport në peizazhin e mbrojtur të Vlorës.


LEXO ME SHUME >


Të mbrojmë Vjosën! Mbi lumë nuk ka diga, por ujërat janë dëmtuar nga ndotja urbane

Baseni i Vjosës dhe problematikat që lidhen me cilësinë e burimeve ujore ishin sot pjesë e diskutimeve mes shkencëtarëve, ekspertëve të mjedisit dhe insitucioneve vendore që lagen nga Vjosa. 

LEXO ME SHUME >


Nafta mbush tokat bujqësore në Fier/ Shkarkimet e naftës në rezervuarin e Kashit, banorët ankohen: Po helmohemi

Një masakër të vërtetë mjedisore e quajnë banorët derdhjen e hidrokarbureve nga kompanitë e naftës në ish-rezervuarit të Kashit në Mallakastër. 

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.