Natyra


Nafta mbush tokat bujqësore në Fier/ Shkarkimet e naftës në rezervuarin e Kashit, banorët ankohen: Po helmohemi

Një masakër të vërtetë mjedisore e quajnë banorët derdhjen e hidrokarbureve nga kompanitë e naftës në ish-rezervuarit të Kashit në Mallakastër. 

LEXO ME SHUME >Pema më e vjetër në botë e ullirit ndodhet në Kretë

Pema më e vjetër e ullirit në botë ndodhet në fshatin Ano Vouves të Kissamos në Chania, Kretë. Kjo pemë e lashtë është 3,000-vjeçare, siç përcaktohet nga komuniteti shkencor ndërkombëtar.

LEXO ME SHUME >


Bima e së ardhmes që mund të rritet (pothuajse) kudo edhe në kushte ekstreme!

Quhet Schrenkiella parvula dhe është një bimë që jeton në kushte ekstreme: po e studiojnë për të kuptuar nëse është e mundur të riprodhohen karakteristikat e saj në specie të tjera.

LEXO ME SHUME >


Deti i verdhë! Në Shëngjin e Velipojë del pluhur në breg, dyshohet se është polen

Edhe bregdeti i Velipojës është përfshire nga një fenomen i pazakontë i ujit, në dukje të parë si një ndotje por që nuk rezulton e tillë. Ngjyra e verdhe në bregdet dyshohet se  është shkaktuar nga poleni i pishave.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.