Natyra


Në Prespë ka nisur censusi për Pelikanin kaçurrel specia e rrallë që gjendet edhe në ujërat e këtij liqeni.

Janë mbi 1200 individë në ujërat e Prespës, që ndahen mes vendit tonë, Greqisë dhe Maqedonisë së Veriut, ndërsa vetëm vitin e kaluar janë numëruar nga specialistët deri në 400 pelikanë kaçurrele që qëndronin në pjesën shqiptare të ujërave të liqenit. 

LEXO ME SHUME >


Vazhdon të jetë aktive vatra e zjarrit në fshatin Bulshar të Mirditës.

Vijon prej ditës së djeshme zjarri në malet e Bulsharës në Mirditë, e pamundur ndërhyrja e zjarrfikëseve

LEXO ME SHUME >


Kërcënohen Zonat e Mbrojtura në Shqipëri për t’i hapur rrugë projekteve infrastrukturore

Vendimi i KKT i marrë në bllok për Rrjetin e Zonave të Mbrojtura në Shqipëri fshin nga harta zonat me rëndësi ndërkombëtare dhe kombëtare ++

LEXO ME SHUME >


Kune - Vain nën pushtetin e erozionit, deti i ka përpirë 362 ha sipërfaqe

Laguna e Kune Vain në Lezhë, është zona e parë e mbrojtur në vendin tonë. Ajo mori statusin e rezervatit të gjuetisë më 1940-ën, dhe ka një sipërfaqe prej 2300 hektarësh.

LEXO ME SHUME >


A është Shkatërrimi i Natyrës mënyra e duhur për zhvillim?

Shqipëria është një vend i vogël në Mesdhe, me peizazhe magjepsëse dhe vlera të larta të biodiversitetit. Vjosë-Narta është një kompleks ligatinor përgjatë bregdetit Adriatik të Shqipërisë. Laguna shtrihet mbi një kompleks habitatesh, duke përfshirë laguna, toka të kripura, duna bregdetare dhe pyje lumore, dhe është pjesë e rrjetit shqiptar të zonave të mbrojtura, (Peizazh i Mbrojtur - Kategoria V IUCN). 

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.