Shëndet


Fier: “Vija e Ngjalës”- kanali mes banesave që sjell sëmundje dhe mjerim

Ndotja është vlerësuar vitet e fundit si shkaktare për sëmundje të ndryshme në këtë zonë. Edhe pse shpesh është folur për rritje të numrit të vdekjeve të shkaktuara nga ndotja, ngjan se asgjë nuk ka ndryshuar për këta banorë, të cilët i përkasin së shumti komunitetit rom dhe egjiptian.

LEXO ME SHUME >


Rreziku nga aparatet e klimës: Ftohja nuk është asgjë në krahasim me atë që rrezikoni nga…

Aparatet e klimës janë “fidanishte” të vërteta të baktereve dhe viruseve, nëse nuk mirëmbahen rregullisht dhe në mënyrë të drejtë

LEXO ME SHUME >


Biçikleta dhe mjedisi

Për çdo 1 kilometër që përshkohet me biçikletë në vend të automjetit parandalohet shkarkimi në natyrë i 145 gram dyoksid karboni.

LEXO ME SHUME >


OBSH: Duhani kërcënon njerëzit, ekonominë dhe mjedisin

Në prag të Ditës botërore "Pa tym duhani", OBSH ka paralajmëruar se duhani në vit vret 7,2 milion njerëz, ekonomisë botërore i kushton 1,4 trilion dollarë, si dhe shkakton ndotjen e mjedisit dhe pyjeve

LEXO ME SHUME >


Ushqime të pasigurta për konsum – AKU asgjëson rreth 50 tonë fruta-perime dhe vendos masa administrative në 4 subjekte

Trupat inspektuese të AKU-së kanë realizuar gjatë 24 orëve të fundit rreth 650 inspektime dhe monitorime si pjesë e Taksë-Forcës kundër përhapjes së Covid-19.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.