Mbetjet


Ndotje alarmante nga hidrokarburet në Zharrëz, Ambientalistët: Dëme të mëdha, një vit më parë denoncuam mbetjet

Një prej gropave ekologjike pranë sektorit Nr.7 në zonën naftëmbajtese të Zharrëzës, gjatë pesë ditëve të fundit është mbushur me derdhje hidrokarbure duke e kthyer në një bombë ekologjike për zonën dhe banorët e saj.

LEXO ME SHUME >


Analiza: Harxhohen miliona lekë në vit, defektet e inceneratorit rrisin malin me plehra në landfillin e Elbasanit

Pavarësisht se harxhon miliona lekë në vit, impianti i trajtimit të mbetjeve në Elbasan kalon nga remonti në remont në mungesë transparence, ndërsa sasia e mbetjeve të grumbulluara i ka tejkaluar kapacitetet e landfillit, duke rrezikuar një krizë të re mjedisore.

LEXO ME SHUME >


Krim mjedisor: Landfilli i Sharrës ‘i nxjerr ujin e zi’ lumit të Erzenit

Kompania koncesionare që menaxhon landfillin e Sharrës në Tiranë nuk i trajton ujërat e ndotura që dalin nga dekompozimi i mbetjeve urbane, por i shkarkon ato në lumin Erzen – duke shkaktuar sipas ekspertëve pasoja afatgjata për mjedisin dhe komunitetin e zonës.

LEXO ME SHUME >


Ndotja e Liqenit të Shkodrës: Probleme serioze me praninë e metaleve të rënda dhe të pesticideve të rrezikshme

Ekspertë nga Shqipëria dhe Mali i Zi publikuan në Shkodër rezultatet e studimit dy vjeçar mbi nivelin e ndotjes së ujit në Liqenin e përbashkët të Shkodrës. Sipas studimit, në disa nga pikat e monitoruara shfaqen probleme serioze me praninë e metaleve të rënda dhe të pesticideve të rrezikshme. Studimi nxjerr në pah nevojën e monitorimit të vazhdueshëm të ujërave të këtij liqeni.

LEXO ME SHUME >


‘Parajsa turistike’ e Thethit kërcënohet nga malet e mbeturinave

Thethi është zona turistike më e frekuentuar në Alpet e Shqipërisë, por shtimi i turistëve të huaj dhe i njësive akomoduese nuk është shoqëruar me infrastrukturë – duke sjellë probleme të mëdha me pastrimin e mbetjeve dhe trajtimin e ujërave të zeza.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.