Mbetjet


“Pylli i Sodës” vazhdon të jetë vendgrumbullimi për mbetjet nga subjektet tregtare të zonës

Në periferi të qytetit të Vlorës, në pyllin me pisha afër fshatit Zvërnec ose siç njihet ndryshe “Pylli i Sodës” prej vitesh vazhdohet të hidhen mbetje të ndryshme nga subjektet tregtare.

LEXO ME SHUME >


Përse lundrojnë mbetjet?

Si një vend në zhvillim, Shqipëria vijon të përballet me problematika të shumta mjedisore. Ndryshimet demografike, rritja e konsumit, edukim i ulët mbi çështjet mjedisore dhe shumë faktorë të tjerë të një ekonomie të lirë shkaktojnë një keq menaxhim të sasisë së mbetjeve të gjeneruara. 

LEXO ME SHUME >


Lumi Terkuz në Kamëz i mbushur me mbeturina, Bashkia asnjë masë për pastrimin

Banorët e Kamzës shprehen të shqetësuar për ndotjen alarmante në lumin Terkuz, i cili po rrezikon shëndetin e tyre. Mbeturinat urbane të hedhura pa kriter e kanë kthyer lumin në një kanal të ujërave të zeza. Qytetarët thonë se shqetësuese është edhe era e rëndë, ndërkohë që i bëjnë apel kryebashkiakut Rakip Suli të marrë masa për këtë njollë mjedisore.

LEXO ME SHUME >


Berat/ Po investohet për ndërtimin e landfillit të ri

Në Berat po investohet për ndërtimin e landfillit të ri me standarde europiane, që garanton një mjedis të pastër, zhvillim të turizmit dhe të ardhme të sigurtë të gjeneratave që do të vijnë.

LEXO ME SHUME >


Gjanica ndryshon vetëm fasadën, ndotja vazhdon të “qelbë” Fierin

Prej më shumë se një jave, uji i lumit Gjanica, që përshkon përmes qytetin e Fierit, ka një ngjyrë të zezë dhe erë shumë të rëndë e të padurueshme për qytetarët, të cilët pavarësisht maskës, nuk mund të kalojnë pranë shtratit të lumit, ose duhet të nxitojnë kur janë aty. Kjo ndotje është kthyer prej vitesh në një problem serioz, ku edhe pse u bë rehabilitimi i këtij lumi nëpërmjet projektit për rikualifikimin e qendrës së Fierit, ende ndotja vazhdon të jetë në nivel shumë të lartë. 

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.