Mbetjet


Banorët e tre fshatrave në Mat protestë kundër HEC-it: Po dëmtohet bujqësia, s’kemi më ujë për vaditje

Banorët që dolën në protestë thanë se HEC-i i ka lënë ata me gjysmën e sasisë së ujit e cila është e pamjaftueshme për 130 hektar tokë bujqësore.

LEXO ME SHUME >


Hedhje inertesh dhe ‘pushtim’ trualli, procedohen penalisht dy persona në Durrës

Dy persona të moshës 60 dhe 63- vjeçare janë prceduar penalisht në Durrës. Në Shkallnur një 60- vjeçar me inicialet I.H, hodhi inerte dhe shkaktoi ndotje të ajrit.

Kurse një tjetër 63- vjeçar në Durrës i kishte ‘pushtuar’ apo zaptuar tokën një personi tjetër.

LEXO ME SHUME >


Rrjeta në lumin Drin, ”kapin” mbetjet para se të përfundojnë në det

Mbetjet kryesisht plastike që transportohen nga lumejtë janë një ndër shkaqet e ndotjes së vijës bregdetare.  Drini është një prej lumejve më problematikë, ndaj në Lezhë janë vendosur dy rrjeta që synojnë kapjen e mbetjeve para se të përfundojnë në det!

LEXO ME SHUME >


Protesta për mbetjet, bashkia Pogradec: Do të qendrojnë vetëm 1 ditë, nuk ndotet toka dhe ujërat

Ndërtimi i një fushe kalimtare për grumbullimin e mbetjeve urbane para se të dërgohen në landfill ka ngritur në protestë banorët e dy fshatrave në Pogradec.  Banorët thonë se projekti sjell pasoja negative, por bashkia e Pogradecit thotë se aty nuk do të prodhohet ndotje!

LEXO ME SHUME >


Mbetjet, rrezik për banorët: Kemi frikë nga infeksionet

Në Kinostudio banorët e lagjes "Pjetër Dungu" ankohen për disa ura të vogla lidhëse. Mbetjet e ndryshme të hedhura bëjnë që banorët të ndihen të rrezikuar për ndonjë infeksion të mundshëm.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.