Mbetjet


''Bomba'' ekologjike buzë Shkumbinit

Rrogozhina është një prej bashkive që ka dështuar me menaxhimin e mbetjeve, duke krijuar një bombë ekologjike që ka ndotur ndër vite Shkumbinin. Për këtë pak ditë më parë, Bashkia dhe firma e pastrimit u gjobitën. Por ndërsa bashkia hesht për situatën, përfaqësuesit e PD atje kërkojnë që paratë e taksave paguesve të shkojnë për zgjidhjen e problemit e jo për gjoba!

LEXO ME SHUME >


Prokuroria hap hetime për derdhjen e naftës në Porto Romano

Prokuroria e Durrësit i ka fokusuar hetimet për ndotjen mjedisore në Porto Romano në dyshimet se është shpërdoruar detyra dhe janë ndotur ujërat.

LEXO ME SHUME >


Qytetarët organizojnë një peticion për largimin e mbetjeve në zonën e Ish-Poligrafikut

Disa Banorë të Njësisë Administrative Nr.1 së bashku me organizatën "Qëndresa Qytetare" kanë marrë nismën e krijimit të një peticioni elektronik, për t'u paraqitur në Bashkinë Tiranë, me qëllim largimin e mbetjeve në zonën e Ish-Poligrafikut, sipas Ligjit nr. 139/2015 Për Vetëqeverisjen Vendore, Neni 26, pika 1 “Bashkia është përgjegjëse për Sigurimin, në nivel vendor, të masave për mbrojtjen e cilësisë së ajrit, tokës dhe ujit nga ndotja” dhe Ligjin nr.10 463, datë 22.9.2011 “Për Menaxhimin e Integruar të Mbetjeve”.

LEXO ME SHUME >


Nuk mori masa për mbetjet në Shkumbin, IKMT ndëshkon me 2 mln lekë gjobë Bashkinë e Rrogozhinës

IKMT ka gjobitur me 2 milionë lekë Bashkinë e Rrogozhinës, për shkak se mbetjet derdheshin në lumin Shkumbin.

LEXO ME SHUME >


Situata me mbetjet në Durrës, Bashkia shpall emergjencën mjedisore, marrëveshja për dërgimin e plehrave në Sharrë bëhet fakt i kryer

Këshilli Bashkiak i Durrësit shpalli emergjencën mjedisore gjatë një mbledhje online të enjten e 11 qershorit, ndërsa nga ana tjetër transferimi i mbejteve nga Durrësi në landfillin e Sharrës u bë fakt i kryer. Këshilli bashkiak i Durrësit miratoi  emergjencën mjedisore në fushën e menaxhimit të integruar të mbetjeve në territorin e bashkisë Durrës, për shkak të mbylljes së venddepozitimit të Porto-Romanos, ndërkohë që marrëveshja midis kompanisë koncesionare të inceneratorit në Sharrë dhe bashkisë është arritur de fakto.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.