Mbetjet


Protesta për mbetjet, bashkia Pogradec: Do të qendrojnë vetëm 1 ditë, nuk ndotet toka dhe ujërat

Ndërtimi i një fushe kalimtare për grumbullimin e mbetjeve urbane para se të dërgohen në landfill ka ngritur në protestë banorët e dy fshatrave në Pogradec.  Banorët thonë se projekti sjell pasoja negative, por bashkia e Pogradecit thotë se aty nuk do të prodhohet ndotje!

LEXO ME SHUME >


Mbetjet, rrezik për banorët: Kemi frikë nga infeksionet

Në Kinostudio banorët e lagjes "Pjetër Dungu" ankohen për disa ura të vogla lidhëse. Mbetjet e ndryshme të hedhura bëjnë që banorët të ndihen të rrezikuar për ndonjë infeksion të mundshëm.

LEXO ME SHUME >


''Bomba'' ekologjike buzë Shkumbinit

Rrogozhina është një prej bashkive që ka dështuar me menaxhimin e mbetjeve, duke krijuar një bombë ekologjike që ka ndotur ndër vite Shkumbinin. Për këtë pak ditë më parë, Bashkia dhe firma e pastrimit u gjobitën. Por ndërsa bashkia hesht për situatën, përfaqësuesit e PD atje kërkojnë që paratë e taksave paguesve të shkojnë për zgjidhjen e problemit e jo për gjoba!

LEXO ME SHUME >


Prokuroria hap hetime për derdhjen e naftës në Porto Romano

Prokuroria e Durrësit i ka fokusuar hetimet për ndotjen mjedisore në Porto Romano në dyshimet se është shpërdoruar detyra dhe janë ndotur ujërat.

LEXO ME SHUME >


Qytetarët organizojnë një peticion për largimin e mbetjeve në zonën e Ish-Poligrafikut

Disa Banorë të Njësisë Administrative Nr.1 së bashku me organizatën "Qëndresa Qytetare" kanë marrë nismën e krijimit të një peticioni elektronik, për t'u paraqitur në Bashkinë Tiranë, me qëllim largimin e mbetjeve në zonën e Ish-Poligrafikut, sipas Ligjit nr. 139/2015 Për Vetëqeverisjen Vendore, Neni 26, pika 1 “Bashkia është përgjegjëse për Sigurimin, në nivel vendor, të masave për mbrojtjen e cilësisë së ajrit, tokës dhe ujit nga ndotja” dhe Ligjin nr.10 463, datë 22.9.2011 “Për Menaxhimin e Integruar të Mbetjeve”.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.