Mbetjet


Nuk mori masa për mbetjet në Shkumbin, IKMT ndëshkon me 2 mln lekë gjobë Bashkinë e Rrogozhinës

IKMT ka gjobitur me 2 milionë lekë Bashkinë e Rrogozhinës, për shkak se mbetjet derdheshin në lumin Shkumbin.

LEXO ME SHUME >


Situata me mbetjet në Durrës, Bashkia shpall emergjencën mjedisore, marrëveshja për dërgimin e plehrave në Sharrë bëhet fakt i kryer

Këshilli Bashkiak i Durrësit shpalli emergjencën mjedisore gjatë një mbledhje online të enjten e 11 qershorit, ndërsa nga ana tjetër transferimi i mbejteve nga Durrësi në landfillin e Sharrës u bë fakt i kryer. Këshilli bashkiak i Durrësit miratoi  emergjencën mjedisore në fushën e menaxhimit të integruar të mbetjeve në territorin e bashkisë Durrës, për shkak të mbylljes së venddepozitimit të Porto-Romanos, ndërkohë që marrëveshja midis kompanisë koncesionare të inceneratorit në Sharrë dhe bashkisë është arritur de fakto.

LEXO ME SHUME >


Shkarkonte ujërat e ndotura industriale në lumin Fan, gjobitet fabrika e pasurimit të bakrit

Policia e Shtetit vijon operacionin kundër krimeve mjedisore, duke marrë masa këtë herë kundër një fabrike të pasurimit të bakrit.

LEXO ME SHUME >


Plehrat në Sharrë ose Bushat, plani për të shpëtuar Durrësin nga katastrofa

Durrësi mbetet në prag të katastrofës mjedisore, pas mbylljes së landfillit të Porto Romanos dhe dështimit për ti dërguar në Sharrë. Mbetjet ndërkohë po dërgohen në Manzë ku banorët janë ngritur në protestë, ndërsa në Durrës, kazanëve iu vu flaka. Në mbrëmje prej Kryeministrisë u ndez një dritë shprese, pasi plehrat do të dërgohen në Sharrë dhe Bushat.

LEXO ME SHUME >


Periferia “zaptohet” nga inertet, eksperti i mjedisit: Kompanitë e ndërtimit po masakrojnë natyrën, i shmangen ligjit!

Mbetjet inerte kanë pushtuar Shqipërinë në çdo cep të territorit te saj. Nga një vëzhgim i bërë në fshatin Prush pranë Tiranës, drejtuesi i Eco-Project Albania dhe i Qendrës së Monitorimit të Mjedisit, Elvis Xhaferri tregon konkretisht sesi mbetjet inerte janë hedhur nga kompanitë e ndërtimit buzë aksit rrugor apo edhe në fusha të gjelbëruara pa respektuar asnjë kriter.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.