Mbetjet


Shkarkonte ujërat e ndotura industriale në lumin Fan, gjobitet fabrika e pasurimit të bakrit

Policia e Shtetit vijon operacionin kundër krimeve mjedisore, duke marrë masa këtë herë kundër një fabrike të pasurimit të bakrit.

LEXO ME SHUME >


Plehrat në Sharrë ose Bushat, plani për të shpëtuar Durrësin nga katastrofa

Durrësi mbetet në prag të katastrofës mjedisore, pas mbylljes së landfillit të Porto Romanos dhe dështimit për ti dërguar në Sharrë. Mbetjet ndërkohë po dërgohen në Manzë ku banorët janë ngritur në protestë, ndërsa në Durrës, kazanëve iu vu flaka. Në mbrëmje prej Kryeministrisë u ndez një dritë shprese, pasi plehrat do të dërgohen në Sharrë dhe Bushat.

LEXO ME SHUME >


Periferia “zaptohet” nga inertet, eksperti i mjedisit: Kompanitë e ndërtimit po masakrojnë natyrën, i shmangen ligjit!

Mbetjet inerte kanë pushtuar Shqipërinë në çdo cep të territorit te saj. Nga një vëzhgim i bërë në fshatin Prush pranë Tiranës, drejtuesi i Eco-Project Albania dhe i Qendrës së Monitorimit të Mjedisit, Elvis Xhaferri tregon konkretisht sesi mbetjet inerte janë hedhur nga kompanitë e ndërtimit buzë aksit rrugor apo edhe në fusha të gjelbëruara pa respektuar asnjë kriter.

LEXO ME SHUME >


Inerte dhe mbetje urbane në kodrat e Yzberishtit, autorët i djegin për të humbur gjurmët

Kodrat e Yzberishtit pak nga pak po pushtohen nga inertet. Larg vëmendjes së qytetarëve kjo zonë  po humbet bukurinë dhe ajrin e pastër.  Krahas inerteve aty gjen në masë edhe mbetje urbane.

LEXO ME SHUME >


Përroi i Qesarakës në Linzë "pushtohet" nga mbetjet, koshat janë vetëm 100 metër larg

Pak minuta nga qendra e kryeqytetit një tjetër basen ujorë, këtë herë përroi i Qesarakës është i mbuluar nga mbetjet. Në një zonë të banuar dhe shumë pranë malit të Dajtit askush nuk është kujtuar të vërë dorë për të ndaluar këtë krim mjedisorë.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.